Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Archief UPDATES 3
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

 

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016 t/m juli 2021.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 3 vanaf augustus 2021.

 

Eind maart 2011 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

 

NOVEMBER 2021

 

 1. 01 nov 2021: Geplaatst een pagina KERKHOF PENELEH DEEL 35 met foto's en wat informatie over de graven van DIRK WIJNHART VAN HUTTEN, FRANCISCA WILHELMINA VAN DEN ELS GEBOREN MOERLAND en HENDRIK REINEKE. De foto's dateren van nov 2019. Tevens: geplaatst aanvullingen graf foto's familie Hoeke onderaan de pagina Kerkhof PENELEH DEEL 10. De foto's dateren van nov 2019.
 2. 02 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH FAMILIEGRAF ROELOFF, BRAUN,CORNELIS,  SCHREUDER, FILET voorzien van graffoto's en achtergrond informatie.
 3. 03 nov 2021: Geplaatst een vervolgpagina over het kleine Islamitisch kerkhof KEMUDO te KLATEN waar CHRISTIAAN LEONARD WINDIJK ligt begraven. Hij werd 16 jaar oud. Een goede kennis van me genaamd AGA YURISTA P. heeft afgelopen sept 2021 samen met vrienden dit kerkhofje helemaal ontdaan van wildgroei en vond de restanten van het graf van Christiaan helemaal aan diggelen maar gelukkig nog wel wat resten met info erop en aan de hand hiervan hebben we het graf kunnen reconstrueren. Ik heb de overige gegevens van Christiaan Leonard Windijk kunnen achterhalen, alhoewel er veel ongeregistreerde kinderen Windijk waren. Dankzij Boeroeng (I4E), die zich had gespecialiseerd in de familie Dezentjé waartoe de familie Windijk ook aan gerelateerd is Op dit kerkhofje liggen nog 2 onbekende Europese graven en het grafje van een ongeboren kind MacGillavry. Op de pagina heb ik foto's van de reconstructie geplaatst. Met dank aan Aga Y.P. en zijn vrienden.
 4. 03 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH DEEL 36 met de familiegraven DE RIJKE-CORNELISSEN, MOURITS-MAURITZEN en WOLFF voorzien van slechts weinig info, omdat er genoeg al te vinden is her en der, mits men zoekt.
 5. 04 nov 2021: Aanvullingen (nieuwere foto's graf) en verbeteringen geplaatst op de pagina KERKHOF SOEKOEN DEEL 8 met betrekking tot het graf van Dr. Peter A.A.F. EIJKEN, omdat de softwarestoring van 2020 de hele pagina aan diggelen had geholpen.
 6. 04 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhofje Gunung WILIS in Oost Java nabij Kediri met wat foto's en een beetje info. Eigenlijk is het geen kerkhofje, maar een graf in de achtertuin van een kleine plantage destijds, ver weg van de grote stad om de overledene aldaar te begraven. Het gebeurde vaker, dat de achtertuin van afgelegen plantages als kerkhof werden gebruikt.
 7. 05 nov 2021: Geplaatst een pagina over een klein kerkhofje op de terreinen van de voormalige suikerfabriek GEMPOL te Tjeribon met graven van werknemers/-neemsters voor de overdracht en werknemers na de overdracht. De herkenningen van oudere graven zijn natuurlijk helemaal veni foetsie weg op het fietsie. Maar ik vond het de moeite waard om er een pagina aan te wijden, opdat dat oude stukje en haar begravenen niet vergeten worden.
 8. 06 nov 2021: Geplaatst een pagina over 2 graven te Desa SUNGAI KAPITAN te Zuid Borneo nabij Banjarmasin. Het betreft het graf van ene zekere kapitein (KNIL of Zeevarend ?)  naar wie het durp is vernoemd en in het zelfde durp IN het kantoor van de lokale regering ligt George Adam Winkel in leven 1ste machinist KMP overleden te Koemai. De lokale regering heeft zijn graf geconserveerd. Een broer van George was Jacobus Adriaan Willem Winkel in leven oud gezagvoerder KPM en overleden in een kamp en begraven te PANDU EREVELD.  Voorzien van achtergrond details en foto's. Met dank aan de bron SPG MEDIA.
 9. 07 nov 2021: Geplaatst een pagina over het eenzame graf temidden van de palmolie plantage van SOCFINDO MATAPAO Noord oostkusT Sumatra voorzien van foto's en wat achtergrond details. Het betreft het graf van de administrateur REINHARD SCHULZ van de voormalige PLINTAHAN klapperplantage, die op 1 febr 1891 in dienst trad en in sept 1891 door een hartaanval overleed in de leeftijd van 36 jaar. Zijn broer was werkzaam op de tabaksplantage van de Deli Mentjirim Estate.
 10. 08 nov 2021: Geplaatst een pagina over het kleine kerkhofje KRAMPON SAMPANG MADURA waar in 1908 begraven werd JOHANNA GEERTRUIDA BREMAN geb PAPEGAAY. Zij was op weg naar hun nieuwe huis te Sampang waar haar echtgenoot JAN BREMAN was aangesteld als bedrijfsleider van de nieuwe zoutfabriek en werd door haar echtgenoot afgehaald van de halte. Zij bereikte hun nieuwe huis nooit, want het deleman paard sloeg op hol en zij overleed ter plekke aan een hersenschudding en hij brak zijn been en moest machteloos toezien hoe zijn echtgenote ter plekke overleed. Voorzien van achtergrond info en foto's.
 11. 09 nov 2021: Geplaatst een pagina over de graven van JAN GROOT en WILLEM DAGOBERT VAN DER WIELEN op het kleine CHINESE kerkhof te PUGER / JEMBER (POEGER/DJEMBER) voorzien van weinig details omdat ik niet meer kon vinden. Tevens geplaatst aanvullingen op de pagina DIVERSE KERKHOVEN DEEL 5 wat betreft foto's gedateerd jan 2021 van het graf van de kleine HENRIETTE SOUISA en het graf ernaast van een onbekende. Ongevraagd maakte vlogger de heer HERU A. MUAWIN de 2 kleine grafjes schoon en voorzag ze van wat bloemetjes. 
 12. 10 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf 124/125 van de familie de Bruine, Pielat, Essich, Wintersteijn/Offermans met uitleg over het graf en de toestand van het graf. De foto is gedateerd 9 nov 2021 - de eerste in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 13. 10 nov 2021: Geplaatst in de serie De Weduwe van Indië, het graf van de familie Lentze Schenkhuizen, zoals geplaatst door en op het I4E, voorzien van foto graf en details.
 14. 11 nov 2021: Geplaatst een pagina over 2 graven van vader TEUN OTTOLANDER te Banyuwangi waar hij overleed en begraven werd en zoon WILLY OTTOLANDER vermoord te Banywangi door extremisten in 1947 en herbegraven op het ereveld Kembang Kuning te Surabaya. Voorzien van wat details en beelden, maar niet over wat zij hadden betekend voor de maatschappij, want daar is genoeg elders over te vinden. Het gaat mij op deze pagina over hun rustplaatsen. 
 15. 11 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B2430 van de familie RITMEESTER ( 3 zusters) met uitleg over het graf en de toestand van het graf. De foto is gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 16. 12 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B2407 van de familie van der SAR, ouders, 2 zonen en een kleinkind ALBERTI) met uitleg over het graf en de toestand van het graf. De foto is gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 17. 13 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B2433 en B2439 van de familie van Woerden en Cornelie Mathilde Willer met uitleg over de graven en de toestand van de graven. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 18. 14 nov 2021: Geplaatst in de serie Zij die Opteerden, een pagina over de optie van WILLIAM OTTO MACKENZIE, voorzien van foto's, feiten en achtergrond info. William opteerde in 1950, was eigenaar van klapperondernemingen te Comal Pemalang en weldoener voor de bewoners van Comal Pemalang. Hij overleed begin jaren 1970 en ligt begraven te Gebyog Pemalang Christelijk kerkhofje. 
 19. 17 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B2373 van de Armeense heren PETER(S) en STEPHENS met uitleg over het graf en de toestand van het graf. De foto is gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 20. 18 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B2378 van de familie NEIJMAN - CRAMER - INGELSE met uitleg over het graf en de toestand van het graf. De foto is gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 21. 18 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2376, B2377 en B2576 van de families LINDEMAN, SAYERS, TANALEPY-POETIRAY,  met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 22. 19 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2380, B2386 en B2389 van de families Mevr. WATRIN-MOLIJN, FREDERIK CRAMER en EGBERT GERRIT WIJERS met uitleg over de graven en de toestand er van.(En dit keer met iets extra's over een wijlen persoon die de familienaam Watrin droeg). De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 23. 19 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2370, B2375 en B2575 van de families van den BOSSCHE, PAARSMARKT en BRODHAAG met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 24. 20 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2379, B2574 en B2382 van de families van BOSSE, van IJSSELDIJK en MENTEL, FAMILIE MOLL (VADER EN 2 ZONEN) met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.
 25. 20 nov 2021: In de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst op en door het I4e een pagina over het graf van de her Mallant en zijn echtgenote mevr. Mallant Haholy , voorzien van foto's graf en achtergrond info.  
 26. 21 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2395, B2393 en E 7725 families DAMWIJK, NOLL en ROGER. met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 27. 21 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2388, B2394 en B 2401 families WIELANDT, BEEMER en STOLZE. met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.
 28. 23 nov 2021:Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2351A, B2351 en B 2350 families  BEEMER , REYNEKE ANDELA en DAVID VON FRANQUEMONT ALTHEER . met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.  
 29. 23 nov 2021:Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2356, B2324, B 2357, B 2586 en B 2585 betreffende de  families  CANDELETTNER/ORSSAGEN, MOSSEMBEKKER/ORSSAGEN, ARENDS VAN CASAND, BONNEKAMP en VAN HEMERT met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. En dit keer in afwijking van mijn eerdere betogingen dat ik niet al te diep wil uitwijden over de begravenen, doe ik wel een speciale noot toevoegen bij het graf B 2586 van Maria Frederika Bonnekamp (Directrice Verpleeginrichting Ngemplak Soerabaja), omdat zij destijds een grootmoeder had waar een zeer bekend Oranje gekroond figuur wel eens in de late avond of vroege nachtelijke uurtjes langs kwam voor een bakkie leut met een stroopwafel of een neut, dat kan ook natuurlijk en de Oranje telg dan steevast werd begroet met: Hoi Willempie, hoe gaat ie? Alles kits achter de rits?" en steevast dan het antwoord luidde:"Tja, kijk en voel zelf maar of ie goed (st)(g)aat." En zo is het gekomen, dat later een Haagse ooievaar over kwam vliegen en  een luier met inhoud dropte in één of ander statig Haags huis.
 30. 24 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2587, B2355, B 2354 betreffende de families  SWERISSEN/KOESTNER, SOETENS/VAN KAMPEN en VON FABER met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 31. 24 nov 2012: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2361, B2584, B 2582 betreffende de families  LEEFERS, DE BOK en Mr. Herman van Lennep met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 32. 25 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2403 en B2404 betreffende de families LYNIS HUFFENREUTER en MAHNE met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 33. 25 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2372, B 2390 en B2395 betreffende de families  KESSING VERSTEEGH, BOEDRIE DIEPENBEEK en NOL met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 34. 26 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2371, B 2322 en B2320 betreffende de families  KLUNDER, ROLF/BRUNO en ALES/VAN KLAVEREN/DIRICKX met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 35. 26 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2323, B 2321 en B2579 betreffende de families  NOOTHOVEN VAN GOOR, GALLERT en De WATER met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 36. 27 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2325, B 2349 en B2348 betreffende JOHAN PAULUS, ANTON DIBBETZ  en MARIA ELISABETH MAIJ-VAN KLEEFF met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 37. 28 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2365, B 2368 en B2369 betreffende de families ROMMEL, CARTER en FRENI met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 38. 29 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2288, B 2289 en B2291 betreffende de families MARTEN, HARTEN en de VRIES met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 39. 29 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2060, B 2293 en B2294 betreffende de families  HAKKER, ASPELING en WILLEM GOKKEL met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 40. 30 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2295, B 2296 en B2079 betreffende de families  MEELHUIJSEN/DE BOER, VAN HUTTEN/FRANSZ en SWENS met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 41. 30 nov 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2298, B 2299 en B2300 betreffende de families  SCHÜSSLER, NALES en JACOBS met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag.
 42. 30 nov 2021: Geplaatst in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E het graf van de familie KRIJGSMAN VIJSMA voorzien van foto graf en achtergrond informatie.

 

DECEMBER 2021:

Hoogstvermoedelijk zullen in deze maand nog slechts mijn bijdragen Peneleh Kerkhof foto's 09 nov 2021 geplaatst worden en zal ik me daarna op de achtergrond terugtrekken en me volledig wijden aan mijn drumlessen ten genoegen van mijn buren. Zie ook voorwoord op de Home page. 

 

 1. 01 dec 2021:  Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2334 een speciaaltje over de heer Heinrich Schaub die in het graf zijn laatste rustplaats heeft met uitleg over het  graf en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 2. 02 dec 2021:  Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2301, B2333 en B 2335 betreffende de families BARTELS/BUIJN, HAFKENSCHEID en BRUGGE/BREEMER/KOOT met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 3. 02 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graven B 2336, B2338 en B 2339 betreffende de families NOLL, WESSENDORP BRUYNE en MULLER RÖMER met uitleg over de graven en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. 
 4. 03 dec 2021: Geplaatst een pagina Kerkhof PENELEH Soerabaja - Graf B 2340 van DE MOEDER VAN JAN TIMMERMAN EN HAAR 2 KLEINKINDEREN met uitleg over het graf en de toestand er van. De foto's zijn gedateerd 9 nov 2021 - in de serie van 9 nov 2021 -  en in mijn opdracht gemaakt door een lokale fotografe Nathallia Fidrawati. Mijn opdracht aan haar luidde (tegen betaling uit eigen zak !!!) om zoveel mogelijk herkenbare graven te fotograferen in de huidige toestand anno 9 nov 2021. Oh ja, GEEN subsidie van de heren van de ronde zeiktafel in het parlements gebouw in Den Haag. Ik verwijs hierbij ook naar de pagina B2340TIMMERMAN welke ik eerder had geschreven en op die pagina staat ook andere info o.a. enkele feiten over het zogenaamde verraad waarvan JAN TIMMERMAN en echtgenote STEPHANIE ELEONORE BEEMER van werden beschuldigd.

 

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top