Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

April 2021:  

 1. 01 april 2021: Geplaatst een pagina over vader en zoon AALBERTSBERG, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1950 te Sumenep Madura. Vader overleed te Madura in 1966. Voorzien van veel achtergrond details en overige informatie.
 2. 01 april 2021: Geplaatst een pagine over PETRUS JACOBUS TADEMA, geb 1898 Medan en zoon van Petrus Jacobus Tadema (Deli tabaks planter en zoon van Petrus Jacobus Tadema notaris Friesland)  en een Japanse vrouw. Zijn vader huwde in 1907 met Bregje Doedens. Hij opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1951, kreeg die en bleef er wonen tot hij overleed in 1969. Voorzien van details en foto's van zijn graf en dat van zijn echtgenote Theresia Undina de Mey(de Meij).
 3. 02 april 2021: Geplaatst een pagina over een vader THORAL die met 2 andere zonen opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en alsnog later naar Nederland vertrokken. Een andere zoon Thoral werd oorlogsslachtoffer en ligt op Menteng Pulo.
 4. 02 april 2021: Geplaatst een pagina over de familie TOERS BIJNS en met name over 2 zusters van de geexcuteerde Emanuel Victor Toers Bijns (wegens verzet), De zusters opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Van één der beiden heb ik kunnen vinden, dat zij alsnog naar Nederland vertrok. Voorzien van achtergrond informatie en wat details. (Denk bij de naam van Vic Toers Bijns ook aan Adriaan van Dis.) 
 5. 03 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden van de familie VAN BRAAM uit Klaten/Boyolali, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap, voorzien van details en informatie en hun onderlinge familie verbanden. Zie ook de pagina: http://www.imexbo.nl/bojolali-van-braam-1.html
 6. 04 april 2021: Geplaatst een pagina over de 3 broers FINSCHI die in Buitenzorg e.o. op 12 okt 1945 door extremisten werden vermoord. Tevens wat achtergrond details en overige info over de familieleden.
 7. 05 april 2021: De pagina oom Marcar Johannes Amirian weer verbeterd welke op 20 sept 2020 beschadigd werd door een software fout.
 8. 06 april 2021: Geplaatst 2 pagina's over de familie leden DIAS te Tanjung Pinang die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap jaren 1950, voorzien van details, foto's en overige informatie. Te lezen op pagina FAMILIE DIAS DEEL 1 en pagina FAMILIE DIAS DEEL 2. En ook de vervolgpagina FAMILIE DIAS DEEL 3.
 9. 09 april 2021: Geplaatst een pagina over vader HERMAN MEULENHOFF en zoon LOTHAR WILHELM MAXIMILIAAN MEULENHOFF die voor het Indonesisch staatsburgerschap opteerden in 1950. Voorzien van achtergrond info en wat details.
 10. 10 april 2021: Geplaatst een pagina over de heer MARTINUS EMANUEL DAVID, geïnterneerd door de Japanse bezetter en het gelukkig overleefde en in 1951 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap, later alsnog naar Nederland vertrok met zijn gezin en over Martinus en zijn gezin is een boek uitgegeven. Voorzien van details en nadere info. Eveneens waar het boek te koop is en wie het heeft geschreven, nl zijn schoonzoon de heer Wilkens.
 11. 10 april 2021: Geplaatst een pagina over Zuster ELISA MARIA ISABELLA DAVID, geboren Terneuzen, in 1931 naar voormalig Indië vertrokken, in 1950 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap.
 12. 10 april 2021: Geplaatst een pagina over de heer JULIUS ALBERTUS DAVID, die in 1950 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en voorzien van details en nadere info. Zijn vader was Jan Frederik Johannes David en zijn moeder Pauline Minco.
 13. 11 april 2021: Geplaatst een pagina in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het I4E over het graf van en de familie Elias Wermuth Voorzien van foto van het graf en achtergrond details.
 14. 12 april 2021: Geplaatst de pagina FAMILIE DAVID-RICHARD deel 1 en de pagina FAMILIE DAVID-RICHARD deel 2. Voorzien van details en achtergrond informatie maar ook met wat vraagtekens naar een officiële instantie toe.
 15. 13 april 2021: Geplaatst een pagina over de heer NICOLAAS ALEXANDER RICHARD. Hij was politie-inspecteur en werd in juni 1944 vermoord te Pontianak. (Pontianak moorden door de Japanse bezetter). Voorzien van achtergrond details en foto's.
 16. 13 april 2021: Geplaatst een pagina over de familie WILHELMUS AARDENING. Hij en een paar zonen opteerden voor het WNI. Wilhelmus zelve was bijna 80 jaar oud. De zonen trokken later naar Nederland. Voorzien van hun belevenissen en wetenswaardigheden en foto's.
 17. 14 april 2021: Geplaatst een pagina over FRIEDRICH WILHELM AUGUST ALBERT, ex KNIL en ex klerk Woningbouw Bandung. Hij opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van details en achtergrond informatie.
 18. 15 april 2021: Geplaatst een pagina over GEORGE DE WINDT, die in 1950 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap. Hij was werkzaam bij het Boschwezen en hoe weinig kon hij bevroeden, dat een tante van hem gehuwd was met een telg uit het geslacht LOUDON. Voorzien van details en overige informatie.
 19. 15 april 2021: Geplaatst een vervolgpagina Resident WESTENBERG geheten de Familieleden WESTENBERG DEEL 2  , voorzien van achtergrond informatie en details. Focus op 2 broers van deze familie, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap, te weten HANS de jongste zoon en MAXIMILIAAN GEORGE zijn oudere broer. Hans bleef in Indonesia voorgoed en deed veel research op landbouwgebied voor Indonesia.
 20. 16 april 2021: Geplaatst een pagina over andere familieleden WESTENBERG, die voor het Indonesisch staatsburgerschap opteerden, te weten JOHAN ERNST, zijn dochter ANITA ERNESTINA, KAREL HENDRIK en CORNELIS WESTENBERG. Één en ander voorzien van achtergrond informatie en details en wat wetenswaardigheden.
 21. 16 april 2021: Geplaatst een pagina over de familie WESTERLINK en met name een vader VICTOR WESTERLINK en zijn dochter VICTORIA ADOLPHINE WESTERLINK, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Éen en ander voorzien van details en achtergrond informatie en hoe het hun verder verging. Victoria vertrok naar Nederland met de Waterman 1/2/1958 te Rotterdam. Haar echtgenoot Willem Marius Sebo vertrok in mei 1958 naar Nederland. Victor Westerlink en Willem Marius Sebo waren geinterneerd.
 22. 17 april 2021: Geplaatst een pagina ter ere van de heer CORNELIS THEODORUS SEBO, die verraden werd en opgepakt door de Kenpetai en aan de "behandeling" door die Japanse schoften bezweek in 1944. Hij werd door zijn weduwe mevr. Marie Kulenkamp Lemmers begraven te Malang Soekoen. Voorzien van nadere informatie en enkele details.
 23. 18 april 2021: Geplaatst een pagina met diverse personen die de familienaam van EGMOND droegen en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van details en wat achtergrond informatie voor zover mogelijk. Sommigen van hen keerden naar Nederland, het land waar hun vader vandaan kwam, om er hun uiteindelijk geluk en vree te vinden. Het betreft de personen CORNELIA VAN EGMOND, WILLEM ANTONIUS VAN EGMOND, JOHANNES NICOLAAS VAN EGMOND, JOHANNES JACOBUS FREDERIK VAN EGMOND en aanverwante namen zoals Hugo van Egmond en Helena van der Vlugt, Nicolaas van Egmond en Nji Oersinah, Georgina Muller, Mariem.
 24. 19 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam FLEUR, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan enkelen later toch naar Nederland repatrieerden. Één van hun nazaten was een schoolgenoot uit Soerabaja, genaamd Eddy Fleur. Voorzien van details en achtergrond informatie. Het betreft de namen CAREL FREDERIK WILLEM JOHAN FLEUR, CAREL JOHAN FLEUR, HENDRIK LODEWIJK FLEUR, LOUIS GERARD FLEUR, JONAS ROBBERT HITIPEUW, ADDELLE PHILIPINA FLEUR, ADELE FREDERIKA FLEUR. Sommigen werden oorlogsslachtoffer.
 25. 19 april 2021: Geplaatst een pagina over het gezin van mijn oudoom PIET ANDREAS echtgenote SOPHIE HELENA ULVELING en waarvan 2 van hun zonen oorlogsslachtoffer werden. Althans volgens het OGS wordt slechts de in sept 1945 overleden jongste zoon BENJAMIN ELIAS ANDREAS als oorlogsslachtoffer gekenmerkt en de oudere zoon JOHANNES PETRUS ELIAS ANDRES overleefde de internering (Overleden 1962) en wordt niet als slachtoffer gekenmerkt. Beide zonen lagen op het niet meer bestaande KOBONG kerkhof Semarang en werden op verzoek van de familie herbegraven op Kali Banteng Ereveld met de conditie dat enkel de naam van de jongste zoon vermeld is op het grafkruis. Vak III graf 266 Kali Banteng. Zij waren familie van mij, omdat hun overgrootvader Paulus Andreas een neef was van mijn over2x grootvader Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan.
 26. 20 april 2021: Geplaatst een pagina over mijn Armeense familieleden (althans ten dele Armeens omdat zij zich vermengd hadden met andere rassen weet ik veel hoe men het ook wilt benoemen) die in de jaren 1950/1951 opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. En omdat zij familie van me waren/zijn en ook nog Armeens bloed in zich dragen/droegen, heb ik natuurlijk een ietsje meer gepubliceerd dan gebruikelijk. Het betreft nazaten/afstammelingen van de 3 broers PAULUS, BARSEKH en CARAPIT ANDREAS, neefjes van mijn over2x grootvader Joseph Johannes ( Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan) en die van hem het vak hedden geleerd om enorm veel geld te verdienen en ook geleerd hadden om Blauwe Brieven te ontlopen ten koste van falende belasting ambtenaren. (LOL LOL) NAZATEN GEBROEDERS ANDREAS die opteerden deel 1. In de betreffende pagina verwijs ik naar andere pagina's teneinde een duidelijk(er) beeld te hebben, hoe precies alles in elkaar stak en zat. (Mits men geinteresseerd is natuurlijk, anders snel wegwezen van deze pagina en met de expresse als de wiedeweerga naar de a.s. Vreetpartij op het Haagse Malieveld sept.2021)
 27. 20 april 2021: Het tweede deel van item 26 hierboven Nazaten gebroeders Andreas die opteerden.
 28. 21 april 2021: Geplaatst een pagina in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door en op het Indisch4Ever blog, over het graf van de familie Mulder-Butin Bik  in Den Haag Nieuw Eijkenduijn.
 29. 21 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden familie VAN BLOMMESTEIN, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1950/1950, waaronder Rozalie (*1887) die een erkende dochter was van Louis Charles Marius en in 1911 naar Nederland ging om toe te treden tot de orde der Ursulinen te Vught en in 1920 terug ging naar Indië. Voorzien van wat details en achtergrond info.
 30. 22 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen die de naam droegen ROBINSON en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en hoofdzakelijk afkomstig waren uit de buurten van Kediri Oost Java, Bandung en Sumatra en een kleine link naar een zeer bekende Indo destijds. Voor het overige heb ik GEEN uitgebreide genealogie toegevoegd. Wel enkele bizondere details.
 31. 23 april 2021: Geplaatst een pagina FAMILIE NEWLAND DEEL 1 uit Buitenzorg waar zij o.a. aan landbouw deden en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van enkele details en familie verbanden.
 32. 24 april 2021: Geplaatst een pagina FAMILIE NEWLAND DEEL 2 met de nadruk op DIRK NEWLAND die oorlogsslachtoffer werd. Voorzien van details en familie verbanden.
 33. 25 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele nazaten van COENRAAD LAURENS COOLEN, die uit eigener beweging en middelen een Christelijke Javaanse gemeenschap "oprichtte" te Ngoro. Niet vanuit regeringswijze dus, maar uit zich zelf: De Jawa Wetan Christelijke kerk. Enkele nazaten opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en bleven er ook wonen. Voorzien van details en foto's van hun graven te Ngoro Jombang. Orospronkelijk was het een prive kerkhof van de familie Coolen, doch tegenwoordig ook in gebruik door Christelijke Javanen, maar de resterende grond wordt niet meer aan derden verkocht doch bewaard voor nazaten, die in die contreien nog volop levend en wel aanwezig zijn.
 34. 27 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen dragend de FAMILIENAAM FELIX deel I, die in 1950/1951 opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en voorzien van wat details. Het betreft hier de personen met de voornamen: Alexander Ludwig Maximiliaan, Hendrika Frederika Abertina, Henriette, Lucie Charlotte die broer en zussen van elkaar waren uit Tegal afkomstig. Daarnaast Alijda, Louise en Cornelia met roots uit Surabaya en familie van elkaar.(Nicht/tante). Alijda werd in 1961 genaturaliseerd.
 35. 27 april 2021: Geplaatst deel 2 FAMILIENAAM FELIX, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en voorzien van enkele details. Het betreft de personen met voornamen: Johannes Franciscus, Donald, Harry Robby en Herman. Donald en Harry Robby werden later alsnog genaturaliseerd.
 36. 28 april 2021: Geplaatst een SPECIALE pagina over de weduwe REIJNEKE VAN STUWE geb PAINAH die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en in 1957 overleed te Salatiga. Zij was de weduwe van Henri Ridder Reijneke van Stuwe, voorzoon van de Luitenant Kolonel Reijneke van Stuwe (bijnaam de Leeuw van Atjeh). Henri werd eigenlijk buiten de boeken van de familie gehouden. Mevr Painah had het geldelijk heel zwaar in 1939, daar waar de familie van haar wijlen echtgenoot toch wel aardig wat karbonaadjes op hun Hollandse bordje hadden. Deze pagina heb ik een ietwat meer voorzien van details, omdat een halfzus van Henri een bekend schrijfster was.(Jeanne Kloos - Reijneke van Stuwe.) En....omdat ondergetekende via ( natuurlijk weer die Armeniers uit Indie die om de hoek kwamen kijken met hun grote geldneus) gerelateerd is aan deze familie Reijneke van Stuwe via de families van Langen en Johannes.
 37. 29 april 2021: Geplaatst een pagina over 2 broers van STEIN CALLENFELS die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan 1 broer Willem Frederik Hendrik (gehuwd met Selia de Bruin) alsnog later naar Nederland vertrok. Een en ander voorzien van aanvullende info.
 38. 30 april 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden VAN STENUS uit JOGYA, waarvan er enkelen opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap in de jaren 1951. Een broer van 2 der optanten was Lodewijk Bernardus geboren 1901, die in 1935 te Tjimahi door een Ambonees soldaat vermoord werd wegens amok.

 

Mei 2021. 

 1. 01 mei 2021: Geplaats in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst op en door Indisch4Ever een pagina over het graf van de familie Garling-Pfaff te Den Haag Nieuw Eijkenduijn, voorzien van achtergrond details.
 2. 01 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden STOPPELENBURG die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en voorzien van enkele details. Het bevreemdt mij dat de vader van genoemde personen die opteerden, zijnde Johannes Daniel Stoppelenburg, door de OGS in de dossiers als oorlogsslachtoffer is opgenomen, met vermelding datum en plaats overlijden onbekend. Datum van geboorte trouwens ook niet juist, scheelt 3 jaren. Voorzien van details en achtergronden en aanvullingen.
 3. 01 mei 2021: Geplaatst een pagina VOOR GREET MAIGRET en haar familieleden. Een verhaal over enkele leden van de familie MAIGRET van de Jalan Kacapiring 11 te Surabaya. Voorzien van achtergrond details en informatie en foto's. Zij zijn/waren een deel van mijn jeugdig leven toen in Surabaya in de jaren t/m 1960. Greet huwde wijlen de gepensioneerde longarts Dr. LetKol SALIM RUSDIAH (Liem Hok King).
 4. 02 mei 2021: De pagina TOERS BIJNS aangevuld met de optie van mevr NGADINEM, de moeder van Helena Laura Dorothea Toers Bijns.
 5. 03 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden MESMAN met bindingen MAKASSAR, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan enkelen toch naar Nederland vertrokken. Voorzien van achtergrond details en dergelijke.
 6. 06 mei 2021: Geplaatst een pagina over HENDRICUS JOHANNES TAX en over zijn familieleden waarvan een zoon Hendricus Adolf Tax opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1951 en later alsnog genaturaliseerd werd in 1967. Hendricus Johannes Tax en zijn echtgenote Wilhelmina Mehlbaum werden geinterneerd en zijn oorlogsslachtoffer; resp. overleden 1946 en 1945 en zijn door de OGS geëerd. 
 7. 07 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden van de familie MEHLBAUM, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan een enkele later alsnog naar Nederland vertrok. Een en ander voorzien van achtergrond informatie. Zie ook de pagina HENDRICUS JOHANNES TAX voor een familie verband.
 8. 08 mei 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor NICOLAAS BOELEN en zijn gezin. Nicolaas, zijn dochter Maria Elisabeth en zoon Nicolaas Eduard werden oorlogsslachtoffer en liggen te Kalibanten Semarang en Thailand te rusten. Zij waren verre familieleden van mij.
 9. 09 mei 2021: Geplaatst een pagina over de Armeense familie MOZES te Bandoeng waarvan enkele leden opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1950/1951. Voorzien van details en wat achtergrond informatie.
 10. 11 mei 2021: Geplaatst een pagina over BEATA MEIJER die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en later alsnog naar Nederland vertrok en te Amerongen rust samen met haar zusje Odillia Meijer. Zij waren nichten van mijn moeder en woonden in hun jeugd tegenover elkaar te Pasuruan. Voorzien van achtergrond details en wat foto's. Hun vader Johannes Albertus Meijer was de broer van mijn grootmoeder Louisse Albertine Meijer.
 11. 12 mei 2021: Geplaatst ter ere van en respect voor enkele leden van de FAMILIE VERSTEGEN. Voorzien van achtergrond info en foto's. Voorkomende namen: Friedo, Theobald, Ernanni, Albertina en meer. Ook enkele leden werden oorlogsslachtoffer en of geinterneerd. Familie verbanden met de familie JUNGST, KERREBIJN o.a.
 12. 13 mei 2021: Geplaatst een pagina over JOHANNES THEODORUS MEIJER, geboren 1 okt 1910 en overleden sept 1945 in het kamp. Hij was één der helden die bij Balikpapan de installaties vernietigde. Voorzien van wat achtergrond details, rekening houdende met de wet op de privacy.
 13. 13 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen die de familienaam BLOEMHARD droegen/dragen en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van achtergrond details en enkele foto's. Voorkomende namen: Gustaaf, Hendrik Ferdinand, Karel, Petrus Marinus, Joseph Leonard, Adolf Reinier, Johannes Albertus en Johannes Leendert BLoemhard. Tevens Christina Magdalena Wilhelmina Demmink en Carolina Wilhelmina Kerl.
 14. 14 mei 2021: Geplaatst een pagina over GEORGE EMILE DOM, een oudoom met Armeense roots, die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van veel feiten en foto's. Hij bleef na het opteren in Indonesia en overleed in 1974 te Jakarta. Zijn vader was Johannes Pieter Dom jr, ex Ass. Residnet van Purwokerto. Zijn over2x grootvader was Joseph Johannes = Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan. Zie ook de pagina Graven Purwokerto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top