Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

Mei 2021. 

 1. 01 mei 2021: Geplaats in de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst op en door Indisch4Ever een pagina over het graf van de familie Garling-Pfaff te Den Haag Nieuw Eijkenduijn, voorzien van achtergrond details.
 2. 01 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden STOPPELENBURG die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en voorzien van enkele details. Het bevreemdt mij dat de vader van genoemde personen die opteerden, zijnde Johannes Daniel Stoppelenburg, door de OGS in de dossiers als oorlogsslachtoffer is opgenomen, met vermelding datum en plaats overlijden onbekend. Datum van geboorte trouwens ook niet juist, scheelt 3 jaren. Voorzien van details en achtergronden en aanvullingen.
 3. 01 mei 2021: Geplaatst een pagina VOOR GREET MAIGRET en haar familieleden. Een verhaal over enkele leden van de familie MAIGRET van de Jalan Kacapiring 11 te Surabaya. Voorzien van achtergrond details en informatie en foto's. Zij zijn/waren een deel van mijn jeugdig leven toen in Surabaya in de jaren t/m 1960. Greet huwde wijlen de gepensioneerde longarts Dr. LetKol SALIM RUSDIAH (Liem Hok King).
 4. 02 mei 2021: De pagina TOERS BIJNS aangevuld met de optie van mevr NGADINEM, de moeder van Helena Laura Dorothea Toers Bijns.
 5. 03 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden MESMAN met bindingen MAKASSAR, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan enkelen toch naar Nederland vertrokken. Voorzien van achtergrond details en dergelijke.
 6. 06 mei 2021: Geplaatst een pagina over HENDRICUS JOHANNES TAX en over zijn familieleden waarvan een zoon Hendricus Adolf Tax opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1951 en later alsnog genaturaliseerd werd in 1967. Hendricus Johannes Tax en zijn echtgenote Wilhelmina Mehlbaum werden geinterneerd en zijn oorlogsslachtoffer; resp. overleden 1946 en 1945 en zijn door de OGS geëerd. 
 7. 07 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden van de familie MEHLBAUM, die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap en waarvan een enkele later alsnog naar Nederland vertrok. Een en ander voorzien van achtergrond informatie. Zie ook de pagina HENDRICUS JOHANNES TAX voor een familie verband.
 8. 08 mei 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor NICOLAAS BOELEN en zijn gezin. Nicolaas, zijn dochter Maria Elisabeth en zoon Nicolaas Eduard werden oorlogsslachtoffer en liggen te Kalibanten Semarang en Thailand te rusten. Zij waren verre familieleden van mij.
 9. 09 mei 2021: Geplaatst een pagina over de Armeense familie MOZES te Bandoeng waarvan enkele leden opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap in 1950/1951. Voorzien van details en wat achtergrond informatie.
 10. 10 mei 2021: Geplaatst in de serie De Weduwe van Indië, zoals geplaatst op het I4E, het familiegraf van de familie Legerstee vorozien van foto graf en details.
 11. 11 mei 2021: Geplaatst een pagina over BEATA MEIJER die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en later alsnog naar Nederland vertrok en te Amerongen rust samen met haar zusje Odillia Meijer. Zij waren nichten van mijn moeder en woonden in hun jeugd tegenover elkaar te Pasuruan. Voorzien van achtergrond details en wat foto's. Hun vader Johannes Albertus Meijer was de broer van mijn grootmoeder Louisse Albertine Meijer.
 12. 12 mei 2021: Geplaatst ter ere van en respect voor enkele leden van de FAMILIE VERSTEGEN. Voorzien van achtergrond info en foto's. Voorkomende namen: Friedo, Theobald, Ernanni, Albertina en meer. Ook enkele leden werden oorlogsslachtoffer en of geinterneerd. Familie verbanden met de familie JUNGST, KERREBIJN o.a.
 13. 13 mei 2021: Geplaatst een pagina over JOHANNES THEODORUS MEIJER, geboren 1 okt 1910 en overleden sept 1945 in het kamp. Hij was één der helden die bij Balikpapan de installaties vernietigde. Voorzien van wat achtergrond details, rekening houdende met de wet op de privacy.
 14. 13 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen die de familienaam BLOEMHARD droegen/dragen en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van achtergrond details en enkele foto's. Voorkomende namen: Gustaaf, Hendrik Ferdinand, Karel, Petrus Marinus, Joseph Leonard, Adolf Reinier, Johannes Albertus en Johannes Leendert BLoemhard. Tevens Christina Magdalena Wilhelmina Demmink en Carolina Wilhelmina Kerl.
 15. 14 mei 2021: Geplaatst een pagina over GEORGE EMILE DOM, een oudoom met Armeense roots, die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van veel feiten en foto's. Hij bleef na het opteren in Indonesia en overleed in 1974 te Jakarta. Zijn vader was Johannes Pieter Dom jr, ex Ass. Resident van Purwokerto. Zijn over2x grootvader was Joseph Johannes = Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan. Zie ook de pagina Graven Purwokerto.
 16. 14 mei 2021: Aanvullingen opde pagina "Voor KNIL soldaten" wat betreft JOHANNA CLASINA KROESEN, die opteerde en later alsnog naar Nederland ging.
 17. 16 mei 2021: Een pagina over ROBERT ABRAHAM BOERS, die in 1951 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en later alsnog met zijn gezin naar Nederland vertrok. Deze tak Boers is verwant/gerelateerd aan de families DEGENT, WALLER DIEMONT. Voorzien van achtergrond details en een ietwat meer details dan normaal door mij geplaatst.
 18. 16 mei 2021: Geplaatst een pagina over ANTON SCIPIO BLUME, die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap te Banjarmasin. Voorzien van wat achtergrond informatie en details.
 19. 17 mei 2021: Geplaatst te zijner ere en respect een pagina over JAN DIJKMAN en zijn gezin(nen) en nazaten. Jan werd geboren te Amsterdam, werd KNIL soldaat, stichtte zijn gezin(nen) in Indië, werd getroffen door huwelijks leed ( hij overleefde 2 echtgenotes) en werd zelf geinterneerd en overleed in het kamp. Zijn jongste dochter Cornelia uit huwelijk nummer 1 met mevr Sitie, opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap. Voorzien van achtergrond info en details en waarvan sommige details niet met elkaar in overeenstemming zijn. Jan ligt begraven op het ereveld Menteng Pulo (samen met zijn 3de echtgenote mevr. Dijkman Kami, die naamloos aldaar naast Jan rust).
 20. 19 mei 2021: Geplaatst een pagina over de fam. ADRIAAN FREDERIK ZITTER/ PAULINE WILHELMINA DRIJSEN en hun nazaten. De nazaten opteerden voor het Ind.staatsburgerschap en vertrokken later alsnog naar Nederland. Deze familie werd door de oorlog zwaar getroffen en daarom mijn eer en respect voor hen. Voorzien van wat details en achtergronden.
 21. 20 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden familie RONKES, die opteerden voor het Ind. staatsburgerschap, wonend te Makassar en voorzien van achtergrond info en een groot vraagteken mijnerzijds omdat ik tot op heden NIET het familie verband heb kunnen vinden tussen EMILE en zijn broer LODEWIJK RONKES en een oom van me AUGUST RONKES (gehuwd met Johanna Josephine Phefferkorn, zuster van mijn pleegpa Thom Phefferkorn) alhoewel er toch aanwijzingen zijn, maar ik mis de historische documenten om het te staven.
 22. 21 mei 2021: Geplaatst in de serie de Weduwe van Indië zoals geplaatst op en door het I4E het graf van mevr. Victoria Overweel  geboren Toussaint Zannet te Den Haag, voorzien van achtergrond informatie en details.
 23. 22 mei 2021: Geplaatst een pagina over de familie GIJSBERT RICHARD ANTHONIO (1881 Solo - 1948 Buitenzorg) en hun nazaten/familie die opteerden voor het Indonn.staatsburgerschap en alsnog naar Nederland gingen. Éen en ander voorzien van achtergrond details en wat informatie. Het oudste kind/zoon van Gijsbert was Gottfried Richard die geinterneerd werd. De echtgenote van Gijsbert was mevr. Toenem (Charlotte Elisabeth en geboren 1898 Kuotoarjo) die in 1967 ook werd genaturaliseerd en zij woonde toen in Zwolle.
 24. 23 mei 2021: Geplaatst een pagina over WILLEM HENDRIK FALCK EN ZIJN FAMILIELEDEN/NAZATEN. Hij was een aangetrouwde oudoom van me, want zijn zoon oom Lex huwde met mijn tante Geraldine Albertine ten Cate. Willem Hendrik oud 72 jaar opteerde aug 1950 samen met zijn jongste zoon oom Nico(Johannes Nicolaas) voor het Indon.staatsburgerschap en zijn daar gebleven. Lumajang was hun landstreek waar zij woonden en werkten. De overige zonen/dochters trokken naar Nederland. Voorzien van familiefoto's en achtergrond details.
 25. 24 mei 2021: Geplaatst een pagina over de familie ECKENBACH en nazaten en familie. Ik vond een optie voor het Ind.staatsburgerschap van de heer Karl Emile Laurens Eckenbach uit 1951 en kwam via zijn verklaring op nadere details inzake de familie Eckenbach te beginnen met Pieter(Peter) Engelbert Eckenbach die huwde met Anna Maria Windsant. Mijn speurtocht bracht bizondere details boven water maar ook veel vraagtekens zoals bijvoorbeeld: Karl Emile Laurens Eckenbach die volgens zijn verklaring huwde met Ch.M. v/d Broek en volgens de huwelijksadvertentie heette zij Ch.M. Makatita (erkend 1916 Magdalena Charlotte Makatita) en volgens de interneringskaart 1942 van hun zoon was zijn moeder Makatita en moest de correspondentie gestuurd worden naar de heer van den Broek. Voorzien van achtergrond info en meer en openstaande vragen.
 26. 24 mei 2021: geplaatst deel II van de familie ECKENBACH met nadere zijdelingse details en aanvullingen.
 27. 26 mei 2021: Een pagina geplaatst over een annekdote uit het leven van de oud Resident te Batavia  HENDRIK RIJFSNIJDER  uit de tijd dat hij Aspirant controleur was in 1888 te Banjoemas en aldaar wat zaken deed met mijn oudoom de notaris Constantinus Petrus Antonius BOELEN en zijdelings genoot van de geïmporteerde waren uit Nederland welke verkocht werden door een (andere) Armeense oudoom van me Paulus Minas JOHANNES die toko P.M. Johannes te Magelang runde en in eigendom had. Voorzien van foto's !!!
 28. 27 mei 2021: Een pagina geplaatst over het opteren voor het Ind.staatsburgerschap door de heer VICTOR EDUARD GERAERDS THESING (gehuwd met Georgine Hortense Phefferkorn), die 2 getuigen opriep ter ondersteuning van vijn verklaring voor de rechtbank. Ik heb zowel de heer Geraerds Thesing, alsmede zijn getuigen de heer Lichtstraal Janus Weyzig en de heer Albert Constant Selobale Damwijk mede onder de loep genomen en kwam bizonderheden over hen tegen, zoals bijvoorbeeld waarom de voornamen LICHTSTRAAL en SELOBALE gebruijkt en toegepast werden bij hun geboortes. Tevens een sneer mijnerzijds naar een instantie wegens oud zeer uit die bewuste oorlogs jaren en erna te Kediri Oost Java ten opzichte van mijn vader, die slachtoffer van de oorlog werd en.......zie verder 28 mei commentaar.
 29. 28 mei 2021: Geplaatst een pagina ter ere van en respect voor MAARTEN ALFONSE HELDERNISSE die als 19jarige door extremisten in 1945 meteen na de oorlog werd gefusilleerd te Sidoarjo extremisten kamp (nabij Soerabaja) op verdenking dat hij NICA spion was. Hij ligt te Kembang Kuning ereveld. Tevens uit de doeken gedaan wie zijn ouders en overige familieleden waren. En nog wat extra's m.b.t de manier waarop men in die tijden dacht aleer een slachtoffer een eregraf kan krijgen.... mijn bloed kookt en ik denk aan mijn vader en moeder die ook slachtoffers waren....en niet erkend zijn geworden door de verantwoordelijke instanties....Je ligt toch niet voor je plezier te creperen zonder voedsel en medicijn in een donker hoekje van een fabriek om dan voorgoed je ogen te sluiten? Je stapt toch niet voor je plezier in een bersiap kamp om aldaar na een paar maanden adieu tegen het leven te zeggen?
 30. 29 mei 2021: Geplaatst ene pagina over enkele nazaten van de ads.resident COENRAAD CORNELIS HARDENBERG en echtgenote EUGENIE VAN HAAK, die opteerden voor het Indon.staatsburgerschap te Makassar. Een en ander vorzien van ene ietwat uitgebreide achtergrond informatie en details. De personen die opteerden waren: Adolf, Edde, Louis Paul, Johan Hubert en Willem Herman Hardenberg. Zij waren kinderen van de 2 oudste zonen van de ads.resident. Familienamen: Benjaminsz, Pieters, van Zalingen, Muller, Usin, Nafsah.
 31. 30 mei 2021: Geplaatst een pagina ter ere van de heer ARNOLD FERDINAND ROOS VAN DEN BERG die oorlogsslachtiffer werd en een eregraf heeft op Leuwigajah en mevr. LOUISE ALBERTINE PARERA die met elkaar gehuwd waren en zij opteerde in 1950 voor het Indon. staatsburgerschap doch keerde alsnog naar Nederland alwaar zij te Utrecht werd genatuarliseerd. Één en ander voorzien van details en een ietwat uitgebreide achter grond informatie betreffende de relaties tussen de families LABRIJN, PARERA, ROOS VAN DEN BERG, SCHULZ en andere.
 32. 30 mei 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familie naam WILSCHUT die opeerden voor het Indon. staatsburgerschap en alsnog later naar Nederland vertrokken en genaturaliseerd werden zoals Piet Wilschut, zijn echtgenote Victoria Keller en 2 van hun zonen Paul en Richard. Voorzien van achtergrond details en aanvullende informatie.
 33. 31 mei 2021: In de serie De Weduwe van Indië zoals geplaatst door het I4E op het weblog I4E een pagina over het graf van Henri van Polanen Petel en zijn echtgenote Non (Theresia) van Polanen Petel geboren Thio. Voorzien van details en foto graf.

 

Juni 2021.

 

 1. 01 juni 2021: Geplaatst een pagina over enkele familieleden PASSAGE te Bandung die opteerden voor het Indon.staatsburgerschap en later alsnog werden genaturaliseerd en waarvan enkele leden ook oorlogsslachtoffer waren. Voorzien van achtergrond informatie en details.(Namen: Henry Victor Pierre, broer Jozef Marinus, zonen Piet Max en Reinier Richard van Henry Victor Pierre, neefje Leopold zoon van halfbroer Julian Prudent Leopold Passage, Anna Maria Camoenié).
 2. 02 juni 2021: Geplaatst een pagina over enkele leden familie NIELS die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap. Ik heb wat achtergrond informatie toegevoegd. Het betreft de relaties tussen deze familie NIELS te Makassar en de families van den Vrijhoef te Makassar, echter wel met wat vraagtekens omdat de familie Niels behoorlijk groot was en ik te weinig bronnen heb om het beter uit te pluizen.
 3. 03 juni 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familie naam LEYTING/LEIJTING die opteerden voor het Indon.staatsburgeschap. Voorzien van achtergrond informatie en details. Ik heb van de op de pagina genoemde leden geen naturalisatie kunnen vinden.
 4. 05 juni 2021: Geplaatst aaanvullingen op de pagina W.M. JOAKIM JORDAN betreffende een familie lid namelijk FERNANDO JORDAN, die in 1951 opteerde voor het Indon.staatsburgerschap, alsnog naar Nederland trok en genaturaliseerd werd op 59 jarige leeftijf in 1963 en in het jaar dat hij de AOW leeftijd bereikte, overleed hij te Waalwijk in 1969. In de tropen was hij Werkbaas Irrigatie werken en in Nederland was hij Los Werkman. Welkom in Nederland !! Als los werkman mocht u blij zijn dat u de rotzooi van anderen mocht opruimen en bij Gods gratie mocht u helpen putjes scheppen. Oom Fernando: Voor u deze bijdrage van mijn kant, zodat de wereld weet wie u was.
 5. 06 juni 2021: Geplaatst een pagina over het graf van ROOS.FREDRIKSZ te Jogja waar zij rust in een afgelegen Muslim kerkhof aan de Jl. Masjid. Voorzien van foto's genomen in juni 2021 en heel veel vraagtekens, waardoor ik NIET met duidelijkheid kan zeggen wie zij was. Er zijn overeenkomsten met de gegevens op de website van de familie Fredriksz, doch ook daarbij plaats ik vraagtekens. Hoe dan ook: moge mevr. Roos.Fredriksz in alle eeuwigheid haar rust en vrede hebben.
 6. 08 juni 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen met de familienaam DRINHUYZEN /DRINHUIJZEN, die opteerden voor het Indon.staatsburgerschap en waarvan enkelen later spijtoptant werden en waarvan enkelen ook oorlogsslachtoffer werden/waren. Voorzien van achtergrond details en tevens mijn diepste respect voor mevr. JOANNA DRINHUYZEN geboren WAGENAAR die overgebracht werd naar het Bersiap kamp te KANDIJ CEYLON en daar in de leeftijd van bijna 94 jaar in het ziekenhuis aldaar overleed op 22 jan 1946. Zij ligt te rusten op de algemene begraafplaats te Kandy Ceylon.
 7. 09 juni 2021: Geplaatst een pagina over ELLY TROUERBACH die in 1930 huwde met JOHAN ALEXANDER KANDOU en Elly opteerde in dec 1951 voor het Indonesisch staatsburgerschap. Één en ander voorzien van bizonderheden over haar en haar familieleden. De grootvader van Johan Alexander was de heer A.H. SUPIT die majoor van Tondano was. Elly had een fokkerij van Duitse herdershonden met stamboom en Johan was Politie Commissaris o.a. te Solo en Soerabaya en Batavia. De familie van Elly woonde in Surabaya. Haar vader huwde 1) juf Bax en huwde als weduwnaar 2) juf Schmid waar Elly uit werd geboren en Elly's moeder ligt te rusten op Peneleh. (+1952). Elly's schoonvader was Elias Kandou, onderwijzer Kweekschool Amboina. De families Kandou en Supit behoorden tot de hogere klasse.
 8. 10 juni 2021: Geplaatst een pagina over net opteren van het Indon. staatsburgerschap in Den Haag door de heer F.A. Weerensteijn zich ook noemende HADIDIMULJO en nog vóór besluitvorming plaats vond al in juni 1951 naar Indonesia vertrok. Later keerde hij terug naar Nederland waar hij te Rotterdam in 1971 overleed. Omwille van privacy van nabestaanden en of overige familieleden en ter vermijding dat men meent dat  ik roddelpraat publiceer heb ik op de pagina GEEN verwanten, noch ex echtgenote en kinderen genoemd, doch slechts feiten die door de kranten werden gepubliceerd te zijner nadele.
 9. 10 juni 2021: Geplaatst een pagina over het opteren van de weduwe IDA BERTHA WESTHOFF geboren BERTRAM voorzien van enkele achtergrond details en wat op-/aanmerkingen mijnerzijds. Haar wijlen echtgenoot's familie werd ook door de oorlog getroffen en haar echtgenoot Benjamin Westhoff was één der eerste slachtoffers van die destijds beestachtige Jappo's, die wat mij betreft tot in eeuwigheid verdoemd mogen zijn. Let wel: ik zeg niet ALLE Jappo's, maar wel die zich minder dan beesten en monsterlijk gedroegen, mensonterend waren zij. 日本の獣 
 10. 11 juni 2021: Geplaatst in de serie De Weduwe van Indië een pagina over het graf van MIEN FÜHRI-MIEROP te Den Haag zoals geplaatst door het I4E op het I4E. Van mijn kant uit enkele links toegevoegd in welke ik eerder iets over Mien had geschreven. Voorzien van foto's.
 11. 12 juni 2021: Geplaatst een pagina over het opteren van 3 gebroeders WEVER uit Bandung, zonen van oorlosslachtoffer ROELOF WEVER en echtgenote NJI WARTI. Vader Roelof werd oorlogsslachtoffer en ligt te Pandu. Voorzien van iets meer achtergrond details dan gebruikelijk door mij gedaan in deze serie ZIJ DIE OPTEERDEN. Voorzien ook van foto's.
 12. 12 juni 2021: Geplaatst een pagina over het opteren van MARY HENRIETTE VAN DER SIIJP in dec 1950. Haar vader en broer werden slachtoffer van de oorlog en Mary en haar moeder Auguste Henriette van der Sijp-Monod de Froideville keerden naar Nederland terug in 1947 en in 1949 keerde Mary weer naar Indië voorgoed. In 1951 overleed haar moeder te Baarn Haar vader ligt op het ereveld Kembang Kuning en haar broer op het ereveld Thailand. Voorzien van achtergrond details.
 13. 13 juni 2021: Geplaatst een pagina over LEOPOLD SWITSMA, die in Japan geinterneerd was in de oorlog, die in juni 1950 opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap, die alsnog naar Nederland vertrok en genaturaliseerd werd, die samen met zijn echtgenote DORA ANTJE DE BRACONIER in GOOR woonden en werkten en beiden aldaar overleden (Leopold 63 jaar oud in 1975 en Dora 70 jaar oud in 1985)  en hun grafmonument te Goor is heden ten dage anno 2021 al verwijderd.
 14. 14 juni 2021: Geplaatst een pagina over WILLEM HENDRIK SWAVING, die opteerde voor het Indonesisch staatsburgerschap en over zijn vader eveneens Willem Hendrik (op zijn beurt had hij als vader resident Otto Willem Swaving als vader) geheten (1868-1945) die oorlogsslachtoffer werd. Voorzien van achtergrond details. Ondergetekende webmaster is gerelateerd aan Willem Hendrik via de families BOudriot en terug naar mijn over2x opa Joseph Johannes. Voorkomende namen: d'Abo, van Prehn.
 15. 15 juni 2021: Geplaatst een pagina over enkele personen die de familienaam STRUWER dragen en die opteerden voor het Indonesisch staatsburgerschap met wat achtergronden, vraagtekens en tegenstrijdigheden. Ik heb me er niet verder in verdiept, want dan is het end zoek. De familienaam STRUWER was wijd en zijd uitbundig aanwezig in de contreien Pekalongan, Purwokerto, Cheribon en ik raad nieuwsgierigen aan om tenminste de Indische Navorsers erbij te sleuren, te openen en te bestuderen. Geen zin? Jammer dan, maar ik doe het niet. Teveel hoofdpijn ervan gekregen.

 

 

 

  

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top