Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Het Protestants kerkhof op het eiland PENANG te Malaysia. Deel 1.

Destijds behorend tot de Straits Setttlements van de UK, maar desondanks toch ook bevolkt en bewoond door enkele Nederlandse families en daar ook overleden en begraven werden.

Jaren geleden, deden mijn speurtochten naar mijn Armeense roots mij belanden te Penang en ik logeerde in het EASTERN en ORIENTAL Hotel aan de Farquharstraat en het deed me niets...Pas vele jaren later na mijn bezoek aan Penang kwam ik te weten, dat het hotel eigendom was geweest van een paar Armeense ooms en dat er op het kerkhof eveneens graven van mijn Armeense familie aanwezig waren... Maar dat is een ander verhaal.

Het protestants kerkhof ligt op een korte loopafstand van het Eastern en Oriental hotel en is een vrij zeer goed onderhouden kerkhof. Wat dat betreft kunnen diverse instanties uit andere landen ( ik wijs niet, maar mijn neus kijkt hun richting uit: Nederland en Indonesia) hun petje ervoor af nemen

In 1892 werd het gesloten voor "nieuwe" begravenen en de laatst begravene was Mevr. van Someren geboren Rodyk, de jongste dochter van Jan (John) Rodyk, ex gouverneur van Ternate.

Hieronder de lokatie van het kerkhof:

Een algemeen beeld van het kerkhof en daaronder een informatie bord voorzien van enkele wetenswaardigheden over het kerkhof. De Armeense familie staat er ook op.

Hieronder iets over de familie Rodyk (nummer 4 en nummer 5 op de plaat hierboven.)

Onder het graf van John Rodyk met ??. Hoogstwaarschijnlijk zijn echtgenote. Ik heb het niet kunnen staven.

 

Het graf van de heer Peter Robert van Someren, echtgenoot van Cornelia Josephine Rodyk, John's jongste dochter.

 

 

 

Hieronder het graf van de jongste zoon Montague Wright Westerhout Rodeyk van Bernard Rodyk. Montague was een kleinzoon van John (Jan) Rodyk en zijn vader Bernard was één der oprichters van Dentons Rodyk en Davidson lawfirms. Montague was circa 4 jaar oud toen zijn vader Bernard in 1848 overleed.

Nazaten van de familie Rodyk waren later mede-oprichters/eigenaars van een (tegenwoordig) grote lawfirm in Zuid Oost Azie, te weten Dentons Rodyk & Davidson LLP.

  

Men vind er ook een telg van een andere welbekende nobele Nederlandse familie, te weten:

MAURITS FLORENS REUDLER.

Een simpele tekst: MAURITS FLORENS REUDLER OVERLEDEN 4 MEI 1886.

Maar.... waarom staat er in de advertenties dat Maurits te BATAVIA is overleden? En waarom in Penang begraven? Woonde het echtpaar REUDLER BARRET dan zowel in Batavia alsmede Penang? (Zijn echtgenote Barret was Engelse, dus waarschijnlijk zal mijn suggestie wel waar zijn.)

De overl.adv. door zijn broer Karel Theodorus Reudler geplaatst, zegt ECHTER WEL, dat Maurits te Penang is overleden. Vreemde zaak.

Ik heb niet veel kunnen vinden over zijn werkzaamheden.

Top