Het kleine verborgen kerkhofje van de SF SEWOEGALOER / Sewugalur destijds en tegenwoordig nog bestaand maar vraag niet in welke staat (van ontbinding) door de tand des tijds.
Gelegen nabij het durp KARANG SEWU resulterend onder Jogja.
Foto's anno 2019/2020 diverse kennissen.
Op de pagina http://www.imexbo.nl/sf-sewoegaloer-jokja-1.html had ik al één en ander uit de doeken gedaan over bijvoorbeeld het graf van MARIA ARABELLE JUNEMANN gebr JONES. Wat ik daar al schreef ga ik hier natuurlijk niet herhalen of snappie het niet ;-)
Op deze pagina hier doe ik enkele recentere foto's van het graf plaatsen en tevens foto's van de gehele aanblik en andere (geruineerde/vergane) graven teneinde een ietwat duidelijker beeld te hebben.
Uiteraard zal de toevallig passerende op deze pagina zich afvragen: Huh, waarom doet ie dan niet de foto's plaatsen op de reeds bestaande pagina?
Antwoord: Omdat praktijksgewijs mensen al snel een pagina overslaan omdat ie anders te lang(dradig) wordt.... Spiegelogie publieke relationen noemt men zo iets ;-)
Het is net als in de supermarkt. Regelmatig worden bepaalde producten van plaats veranderd daarmede het publiek dus dwingend een dwaaltocht door de supermarkt te maken in de hoop dat men dan ook nog andere producten in het karretje mietert....Goh ja, dat kan ik ook nog even meteen maar meenemen. Zo werkt het toch.
Kortom, hieronder zomaar een foto van een lief klein eenvoudig huisje in Karansewu nabij het kerkhofje, bewoond door een aardige meneer die Jan van voornaam heeft en over zijn achternaam zullen we hierover maar zwijgen. Het is een korte achternaam en hij is er best trots op en heeft zijn initialen op de voorgevel geschilderd (of in laten frezen kan ook). JL. Tja.... ;-)

Het kerkhofje ommuurd naast diverse sawa's . (Voor diegenen die niet goed opletten: het kerkhofje is gelegen rechts van de muur, dus vanuit dit view niet te zien). Je weet maar nooit toch, gelet op de zo vaak "rare" vragen die kreeg en daarom mijn explikatie.

Hieronder binnenzijde van het kerkhofje en de muur die de scheiding vormt met de sawa's is ook te zien. Vergelijk de positie van de groene struik op beide foto's.

Helaas waren de fotografen niet zo alert om ook maar meteen een close-up te maken van het graf met de zwarte naamplaat hieronder. Groen kan je overal zien toch, hoef je niet voor naar een kerkhof te gaan. Tenminste is mijn mening.

Hieronder een paar foto's van het graf van MARIA ARABELLE JUNEMANN geb JONES. (Rechts op de foto net niet goed te zien door de struik.)


Wat een verschil in jaargetijde kan doen: to rain or not to rain.


En wie mag de geliefde echtgenote van de heer G.V. Junemann dan wel wezen? Mevr. Junemann had een naam en die mag toch bekend gemaakt worden of voelde de heer Junemann zich zo verheven boven zijn echtgenote?
De advertentie meldt het overlijden als 25 aug 1883. Het graf meldt de datum als 24 aug 1883. De RA 1884 meldt het overlijden als 25 aug 1883.
In de openarch onder de naam Maria Arabella Jones wordt haar geboorte te Amsterdam gemeld als 20 nov 1832 en zou Maria dan 51 jaar oud geweest zijn bij haar overlijden. (Aannemende dat het hier dezelfde Maria Arabella betreft gelet op dag/maand 20 nov. De heer Junemann is dan circa 49 jaar oud.
https://www.openarch.nl/saa:460c0d80-cbf0-46e8-a22a-66e8916b15d6

Circa 7 maanden na het overlijden van Maria Arabella Junemann geb Jones, hertrouwde G.V. Junemann in 1884 met juff. Marie Jeannette Retel en zij overleed in 1888, maar haar overlijdens advertentie wordt dan wel voorzien van namen der familieleden en haar naam.

In 1890 overleed de heer Junemann op 56 jarige leeftijd door een vreselijk treinongeluk. Voor dit relaas gelieve men te lezen op de andere pagina http://www.imexbo.nl/sf-sewoegaloer-jokja-1.html
Moge zij allen die niet meer onder ons zijn in alle eeuwigheid hun rust en vrede hebben naast onze Schepper.