Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
VOC Leembruggen
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Bluffen over wat ie heeft, geen ongelijk toegeven.
x verwenst, vervloekt en generaliseert hij.

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.    

November 2018:

 1. Geplaatst 23 nov 2018: Aanvullingen op de pagina Toontje Poland, onderaan de pagina wat betreft zijn kinderen. Toontje en Fien kregen (volgens krantenberichten 22 kinderen. Ik heb er slechts 12 kunnen traceren.)
 2. Geplaatst 28 nov 2018: Op de pagina Pekalongan kerkhof aanvullingen gedaan bij het graf van de heer Hendrik Annink, dank zij informatie van de heer G. Speek.
 3. Geplaatst 29 nov 2018: Een pagina over Hendrik Johan en zijn echtgenote Theodora Wilhelmina Poland, een dochter van Toontje Poland - voorzien van details over hun nazaten. Hendrik Johan was een zoon van Lazar Johan (Ohanian) en Johanna Schalk, die op 22 jarige leeftijd overleed bij de geboorte van levenloos kind nummer 5. Hendrik was kind nummer 4. Enkele der vermelde gegevens op deze pagina heb ik verkregen van de heer N. Lee, gehuwd met een nazaat van Hendrik Johan, zijnde mevr. M. Lee-Johan.
 4. Geplaatst 30 nov 2018: Een pagina over de familie Adolph Hettinga die te ruste liggen in een familiegraf op het kerkhof BERGOTA te Semarang. In de oude Indische tijden was dit kerkhof een Joods kerkhof gelegen naast het oude Armeense kerkhof alwaar mijn over overgrootvader Joseph Johannes en zoon David naast elkaar lagen. Met foto's van Ellen Mierop en mijn dank ervoor. Volgens de OGS heeft de heer Adolph Hettinga een bemerking gekregen als slachtoffer oorlog en begraven buiten erevelden. Één en ander met behulp van Ellen Mierop (foto's) en Eric Neijndorff (dossier SIFA Den Haag.), waarvoor veel dank.
 5. Geplaatst 30 nov 2018 (voorbereid en definitief 6 dec 2018): een pagina over Johanna Frederika de Blij die te Jogja Slamen begraven werd in 1905. Een onbekend leven van een onbekende vrouw en derhalve mijn respect voor haar door een ietwat over haar te publiceren. Met medewerking van Aga Yurista P en Arie Santoso uit de contreien van Jogja.

December 2018:

 1. Geplaatst 7 dec 2018: Aanvullingen op de pagina's Familie Adolph Hettinga en pagina Johanna Frederika de Blij. (Zie de maand november 2018 items 4 en 5.
 2. Geplaatst 10 dec 2018: Een pagina over een oudoom van me genaamd MACKERTICH JOSEPH JOHANNES AMIRKHAN, geboren te Nieuw Julfa circa 1878/1879 en overleden te Kediri juli 1917. Zijn genealogie en aanverwante zaken en foto's zijn op de pagina te vinden indien er interesse voor bestaat. Saillant detail; Hij importeerde een originele Spijker auto uit Nederland en toerde er in 1900 in de contreien van Kediri mee rond. Hij was ook chef aanplant op de Galoehan Estate van George Lazar Apcar.
 3. Geplaatst 11 dec 2018: Aanvullende foto's geplaatst onderaan de pagina Sarkies Lazzar Apcar, wat betreft zijn zoon Albert Sarkies Apcar en zijn gezin in de jaren 50 van de vorige eeuw. Met dank aan de nazaten van Albert Sarkies Apcar.
 4. Geplaatst 13 dec 2018: Aanvullende foto's van het graf te Bandung van de heer Barend Albert Strasters (roepnaam Ben). Hij was gehuwd met een tante van mij, genaamd Mathilda Boelen (Roepnaam Tilly). Nadere details over oom Ben Strasters en tante Mathilde kan men lezen op de pagina Notais C.P.A. Boelen (schoonvader van Ben Strasters) circa halverwege de pagina.
 5. Geplaatst 24 dec 2018: Aanvulling op pagina Kerkhof Bandung Pandu met iets over het graf van de heer Evert Johannes Vermeer. Het opschrift zegt dat hij geboren werd te Modjokerto. De RA 1909/47 zegt dat hij geboren werd te Bandung. Vreemd. Ik heb verder geen verklaring kunnen vinden. De aanvulling is te zien en te lezen bijna aan het einde van de pagina.
 6. Dit was het voor de maand december 2018. Op naar 2019.

2019:

 

Januari 2019: (En dit nieuwe jaar begon zoals verwacht met 70 miljoen euro de lucht in geknald en de nodige ongelukken en voor het leven getekende verwondingen en letsels een een vonkenregen in Scheveningen. Het zullen je spuillen maar zijn, die geraakt zijn en wie betaalt het? Zoete Lieve Gerritje natuurlijk, dus wij het publiek, want de verzekeringspremies gaan gewoon omhoog toch... En de leidinggevenden van Scheveningen? Waar waren die? Oh die.. die sliepen nog as usual; doen ze namelijk ook als ze moeten werken of ze waren aan het neuspeuren... De oenen leren het nooit, stel oetlullen waarvan de hersenpan gevuld is met dikke str...nt in plaats van hersens.)

 

 1. Geplaatst 2 jan 2019: een pagina met annekdotes over de geldzaken van oudoom Amir Johannes Amirkhan, een broer van mijn overgrootvader Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan (volgens de Nederlandse almanakken geheten Joseph Johannes) en enkele briefwisselingen met Captain Arnold Kemball, de Resident van Bushire in de jaren mid 1800, inzake geldkwesties en openstaande posten... zie hiervoor de pagina Annekdotes Amir Johannes Amirkhan.
 2. Geplaatst 10 jan 2019: Aanvullende info wat betreft het graf van mevr. Eveline Knaap te Semampir Kediri, welke ik kreeg van haar kleinzoon Richie Widjaja te Australia, waarvoor veel dank. Circa halverwege de pagina SEMAMPIR SPECIAAL.
 3. Geplaatst 11 jan 2019: Een pagina over een onbekende vrouw geheten Johana Samidjah. Zij ligt te rusten op het kerkhof Semampir te Kediri en een eenvoudige tekst siert haar graf. Geboren 1892 en gestorven 1965 te Kediri. Op haar graf staat: Dari anak = Van de kinderen. En tevens haar naam Johana Samidjah. Moge zij rusten in eeuwige vrede.
 4. Geplaatst 17 januari 2019: De pagina's Semampir Kediri 1, Fam. Knaap en Semampir Knaap ben ik aan het revisioneren wegens nieuwe ontvangen informatie en zijn voorlopig nog "under construction".

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....