Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

April 2019:

 

 1. Geplaatst 2 april 2019: Een pagina genaamd BUKITTINGGI kerkhofje Adriana van der Leer. Een en ander opgezet ter ere en respect van Adriana. Zij was een Inlandse kristenvrouw die huwde met de militair Adrianus Jacobus van der Leer en zij stierf ergens tussen 1911 en 1915. Het gezin kreeg 5 kinderen. Na haar verscheiden trok Adrianus met zijn kindertjes weer naar Nederland terug. Voorzien van foto's en achtergrond details.
 2. Geplaatst 3 april 2019: Een pagina genaamd Banyuwangi kerkhof deel 1, namelijk net iets buiten de stad alwaar Indische mensen begraven liggen, die niet naar Nederland vertrokken zijn en daar na de onafhankelijkheid zijn gebleven om hun leven te vervolgen. Het betreft hier om enkele leden van de familie MARCUS (Frederik Johan) en de familie ANGELO-DAVIDSON. Te zien en te lezen op de Pagina Banyuwangi deel 1 Genteng Pandan Kembiritan.
 3. Geplaatst 5 april 2019: In vervolg op deel 1 hierboven: Een pagina genaamd Banyuwangi deel 2, ook buiten de stad gelegen en dat kerhofje heet Kalipuro, niet te verwarren met Kalibaru wat vlakbij ligt.... Deze pagina is geheel gewijd aan enkele leden van de familie de la CROIX (Francois Alexander, zijn zoon Benny en de oudere broer van Francois, zijnde Lodewijk Napoleon), die in de landbouw kolonie BRASSAN hun woon- en werkgebied hadden. De foto's en gegevens heb ik gekregen van een nazaat de heer George de la Croix. Te zien en te lezen op de Pagina Banywangi deel 2 Kalipuro en Brassan.
 4. Geplaatst 6 april 2019: Een pagina over de geboorte akte van mijn moeder Beatrix ten Cate met uiteenzetting over enkele eigenaardigheden in de akte en achtergronden van de getuigen bij de aangifte van de geboorte te Pasoeroean. Te zien en te zlen op de pagina Mijn Moeder Beatrix deel 1.
 5. Geplaatst 8 april 2019: Een pagina over een erfrecht akte te Pasoeroan uit 1909, waarbij mijn opa Gerrit Willen ten Cate als procuratie houder voor mevr. Bolderman-Weijdemuller mee gemoeid was. De akte werd door de Resident LODEWIJK KREISCHER opgesteld en ik hed de betrokken personen (Bolderman, Weijdemuller, Schoonheijt, ten Cate, van der Capellen) bij deze akte onder "de loep" genomen. Een en ander te zien en te lezen op de Pagina Mijn Moeder Beatrix deel 2.
 6. Geplaatst 13 april 2019: Een pagina genaamd De GG Charles Christiaan Tromp en iets over zijn nazaten. Niet over alle, maar slechts summier over Barthus Jan(us) Tromp en enkele van diens kinderen.
 7. Geplaatst 14 april 2019: Een pagina Kerkhof Cicalap deel 2 met details en foto's van de graven van B.E.C. Spreutels, Dr. Willem Smith en de onderwijzer Reurslag, allen overleden te Cilacap.
 8. Geplaatst 14 april 2019: Een pagina Kerkhof Cilacap deel 3 met details en foto's van de graven van Willem Piet Koster (hij was wees en kwam terecht op de pupillenschool militairen gelukkig anders werd het toch moeilijk voor hem), C.M. Wedding en Heins/Wedding, en Scott, allen overleden te Cilacap.
 9. Geplaatst 18 april 2019: Een pagina over het kerkhof te GOMBONG ( nabij Fort van der Wijk en waar veel KNIL militairen rusten) met foto's van de graven van Hermanus Heffelaar, Jacobus Robert Horst, Willem Hendrik Poepaart en Karel Emor. Één ander voorzien - waar mogelijk - van details.
 10. Geplaatst 20 april 2019: Een pagina over de graven van de familie Murk/de la Croix/van der Werf op Cimahi, Pandu Bandung, Purwokerto, Kali Banteng ereveld Semarang en voorzien van heel summiere details, aangezien op de pagina zelf al links staan, verwijzende naar websites waar veel te vinden is over de families en hun leven. Één en ander met verkregen foto's van George de la Croix waarvoor mijn dank.
 11. Geplaatst 21 april 2019: Een herschreven pagina Diverse Kerkhoven deel 5 maar nu omgedoopt tot pagina SEBELIMBINGAN BORNEO met behoorlijk wat aanvullingen, waaronder de graven van I.D. PARERA en F.D. BASTIAAN.
 12. Geplaatst 22 april 2019: Aanvullingen onderaan de pagina op de pagina PURBALINGGA KERKHOF met betrekking tot het graf van Wilhelmine Hoff.
 13. Geplaatst 22 april 2019: Aanvullingen op de pagina Kerkhof Moentilan / Boyolali betreffende lokatie van het HUIDIG kerkhof, aangezien de garven destijds verkast werden. Op twee graven na: die van Clara Hortense Jüch en Karel Simon.
 14. Geplaatst 24 april 2019: Een pagina over het prive kerkhofje Boyolali van de familie van Marius Johannes van Braam en gehuwd met een Solo prinses en met nadruk over nazaat Fedora van Braam gehuwd met Karel Mok. Één en ander voorzien van achtergrond informatie en foto's.
 15. Geplaatst 26 april 2019: Een pagina over een kerkhofje te MAJENE (Banggae) Zuid West Celebes, geheel verscholen in een desa. De begraven personen zijn veelal afkomstig uit Celebes zelve en waren o.a. in dienst van de N.I. regering. Onder andere ligt er begraven de echtgenote (Mevr. Latumanuwij) van de heer Matthijs Petrus Leiwakabessy, voormalig gezondheids officier. Ook liggen er de heren T. Malada, de heer R. Mogot, mevr. Anna Esther Inkiriwang.
 16. Geplaatst 26 april 2019: Aanvulling op de pagina Cisarua Bogor Kebon Jahe met betrekking tot de graven van de familie BIK, destijds de eigenaren van het stuk land aldaar. Zie de pagina Cisarua.

 

Mei 2019: 

 

 1. Geplaatst 4 mei 2019: Aanvullingen op de pagina Freeth Labbé de Haas met betrekking tot opmerkingen mijnerzijds op de pagina http://www.vandergrond.eu/getperson.php?personID=I3976&tree=tree1 waar ik naar verwees.
 2. Geplaatst 9 mei 2019: Een pagina over leden van de families WETTERS, TEN CATE, DRIESSEN met de nadruk op mevr. Eugenie Lucie Wetters. Haar overkwam heel veel leed door de oorlog en conform Grafonline werd zelfs haar graf te Bilthoven ontruimd; mijn respect en eerbetoon aan mevr. Wetters en daarom deze pagina.
 3. Geplaatst 11 mei 2019: Een pagina ter ere en respect van de jong overleden soldaat Gerardus Marinus Johannes Driessen, geboren te Tjimahi en overleden in kamp Fukuoka. Hij werd slechts 23 jaar oud en kwam uit een KNIL soldaten geslacht. Hij doet me aan mijn ook al jong gesneuvelde broer denken en daarom deze pagina voor Gerardus.
 4. Geplaatst 14 mei 2019: Een pagina over een eenzaam graf te Cinyiruan (ex kina thee plantage ten zuiden van Bandung) met daarin begraven de heer Gerard Alfred CUP met wat achtergrond details en foto's. Voorzien van wetenswaardigheden en foto's.
 5. Geplaatst 18 mei 2019: Een pagina over de Ass.Resident Reinhard Carel van den Bor te Djambi, geboren te Jogja en overleden te Djambi, ex-collega van een oudoom van me Rutger Herman Kroesen die in 1904 vermoord werd te Djambi. Eenzaam en verlaten rust de heer van den Bor te Djambi na een werkzaam leven geleid te hebben temidden van gekonkel, schermutselingen tussen de KNIL en de lokale vorsten. Reinhard Carel werd zelf in 1906 ook bijna vermoord, in elk geval zwaar verwond. Oh ja, hij was een Indo: zijn pa was As.Res. Johan Engelbert van den Bor gehuwd met Henriette de Vaynes van Brakell die een lokale dame MAROEPA als moeder had.
 6. Geplaatst 19 mei 2019: Een pagina Peneleh Kerkhof deel 17 met de graven van de families Samuels en Rosendahl voorzien van achtergrond details en foto's van de graven die in sept 2016 gemaakt werden. De toestand en konditie van de graven anno  mei 2019 kan dus behoorlijk veranderd zijn....immers men kijkt niet zo nauw aldaar en menig stukje marmer doet heden ten dage dienst als serveerblad of iets dergelijks.
 7. Geplaatst 19 mei 2019: Een speciale pagina Peneleh Kerkhof deel 18 kleine engel Elly Mansvelt Beck, voorzien van achtergronden en details (iets meer dan gebruikeljk door mij omdat het geheel toevallig tot de aangetrouwde familie mijnerzijds behoort. Kleine Elly werd slechts 10 maand oud en haar graf bestaat uit een kruis met daarop vermeld alleen haar naam en geboorte- en overlijdens datum. Ik heb in mijn artikel iets meer mijn best gedaan voor kleine Elly.
 8. Geplaatst 20 mei 2019:  Een pagina Peneleh kerkhof deel 19 met iets over de graven van de familie de Vries en de familie Barendse, voorzien van wat summiere achtergrond details en foto's van de graven.

 

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....