Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Familie-Voorouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
VOC Leembruggen
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Anderen kregen slaag, schoppen, klappen en wel
x , maar de toeschouwer roept "au, ik ben zielig".

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

Het jaar 2017 is begonnen. Veel mist en dus weinig sier vuurwerk, maar de aso's staken destemeer de bommen af en lieten de rotzooi als gewoonlijk achter zich. Doen ze thuis toch ook een klerezooi achter zich laten, want het zijn zwijnen....

Zag een wildvreemde in zijn auto de parkeerplaatsen op rijden, parkeren, de achterklep opengooien en achter elkaar de bommen de lucht in laten knallen en na afloop er als een speer weer vandoor gaan. Zijn koelerezooi natuurlijk achterlatend. Nederland wordt met de dag groter wat betreft de aso en randdebielen bevolking. Het is dat ik geen bazooka had, anders.....

Zag een paar aso's de vuurwerkbommen in bomen gooien naar de angstige schuilende vogels en een lol dat de hondekoppen c.q. zwijnenbastaards hadden.... Idioot debiel inteelt gedrag. Leve de beschaving in een beschaafd land. Me oela.

  

Juli 2017.
 

  1. 6 juli 2017: geplaatst een pagina over Frans Hendrik Vroom wiens erekruis geplaatst is te Kembang Kuning ereveld Surabaya. Ik heb deze pagina gewijd aan Frans en aan alle gevallenen/slachtoffers, die op Kembang Kuning rusten. Op deze pagina iets uit de doeken gedaan over zijn voorvaderen en zijn familieleden.  
  2. 7 juli 2017: geplaatst een pagina over de graven te Oud Eijk en Duijn van enkele familielden van me (Tak Kroesen) en met name de nadtuk op de kant van Lt. Gen. Willem Egbert Kroesen en aanhang voor zover mogelijk. Met dank voor de medeweking van Ellen Mierop die voor mij erop uittrok en mevr. Herlina Polenewen, die haar administratieve diensten en service kundig aanbood. (Mevr Polenewen voert de administratie op Oud Eijk en Duin.) 
  3. 9 juli 2017: geplaatst een extra pagina over de graven te Boyolali Ampel Solo van de familie Dezentje met extra foto's van her en der geplukt, details uit de kb.nl en nog wat meer met verwijzingen naar diverse bronnen. Te zien en te lezen op de pagina Graven Tinus Dezentje deel 3. 
  4. 13 juli 2017: (herschreven en aangevuld op 15 juli 2017): geplaatst een pagina over een oudtante van me geheten Johanna Johannes en haar nazaten. Zij huwde Charles Francois Boudriot, ging voor genezing op 36-jarige leeftijd naar Nederland, maar stierf alsnog te Den Haag in 1856 en liet een weduwnaar en 8 kinderen na. Op deze pagina tevens een uiteenzetting over haar kinderen en nazaten en aanverwanten met onder andere de families VUGT, DOM, VAN ALPHEN, SCHEERES, SOEKIAS. Oudtante Johanna Johannes was de oudste dochter van Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan. Kortom op deze pagina iets te lezen over verdriet, oplichterij, familie ruzies, echtscheidingen, bonje in de ballentent, kortom van alles wat goed genoeg is om De Story en Weekend bladen te voorzien van voer voor sensatie lezers. Uiteraard heb ik niet alles tot in detail beschreven, want wie zijn neus schendt, schendt ook zijn aangezicht toch :-) 
  5. 19 juli 2017: geplaatst een pagina over een oudoom Frederik Daniel Johannes te Semarang. Hij was mede erfgenaam van zijn vader Agha Hovsep Hovhannes Amirkhan en deelde de gronden met zijn neef Carepit Andreas. Oom Frederik Daniel, oudere broer van mijn overgrootmoeder Anna Johannes, huwde in 1840 met Catharina Elisabeth Manuel, dochter van Joseph Manuel en Catharina Elisabeth van den Berg (= doopnaam, geboorte naam was KaLoo). Op de pagina een stukje over de levenswandel van oom Frederik Daniel op het gebied van "geldverdienen" en wat bijkomstigheden. Een familielid (nichtje)  was Mary Emmy Jozephine Manuel te Madioen.
  6. 21 juli 2017: geplaatst een pagina dokter Jan Jacobus van Lonkhuijzen, echtgenote Johanna Laurentina Noordhoek Hegt en hun kinderen, in 1911 uit Nederland gearriveerd te Semarang Randoesari. Hij werd het Hoofd van de Geneeskundige Dienst te Batavia. Een stukje over hun leven en kennissen en overige familieleden te Indië, hun uitstapjes in de omgeving waaronder een bezoek aan de oude Armeense begraafplaats op de Johannesheuvel te Semarang. Daarbij iets togevoegd over Gustaaf Henri Gelder, de Indische verzetsheld en de familiebanden met Noordhoek Hegt. Dan ook iets over de familiebanden met de oud Resident J.G.F. Riedel van Amboina. Alles voorzien van foto's uit het Tropenmuseum en waar natuurlijk enkele onvolkomenheden in staan in de beschrijvingen door het tropenmuseum. Te zien en te lezen op de pagina SEMARANG SPECIAAL.
  7. 30 juli 2017: geplaatst een speciale pagina over de kapitein vliegenier Johan Engelbert van Bevervoorde. Hij verongelukte te Soekamiskin (Sukamiskin) Bandung in 1918 tijdens een oefentocht en werd met militaire eer te Bandung begraven. Men richtte ook een monument voor hem op en het monumentwerd in 1957 naar Bronbeek verplaatst en is heden ten dagen nog te bezichtigen op Bronbeek. Dankzij de samenwerking tussen ondergetekende webmaster en diverse kennissen te Indonesia (die graag kennis willen hebben van de historie van de koloniale tijden) werd ontdekt/bemerkt, dat de gehele graftombe (grafplaat kompleet en de rest in brokstukken) van Johan Engelbert van Bevervoorde heden te dage als een hoop vuil langs de kant van de weg ergens in het centrum van Surabaya ligt weg te rotten...... Ergens te Surabaya in het centrum....???? Men leest het goed en het relaas kan men verder lezen op de pagina Bandung Speciaal. Triest en intriest is de wijze waarop de historie naar de gallemiezen wordt geholpen. We stonden erbij en keken ernaar.

Augustus 2017:

Een maand van bezinning....Japan capituleerde en vele geinterneerden uit en in voormalig Nederlands Indie dachten dat de ellende voorbij was, maar een even zo erge periode brak aan: de zogeheten Bersiaptijd en velen werden noodgedwongen in de Republikeinse kampen wederom opgesloten, maar nog vele anderen ook werden (soms wel op beestachtige wijze) vermoord.

Ik sta hier EXTRA bij stil, want ook sommige van mijn familieleden overkwam dit verschrikkelijke lot. Extra ja, want ik sta het hele jaar stil bij hun levenslot en hun ellendig einde. Ach ja, het leven gaat door...... Voor hen die het slachtoffer werden en hun leven verloren in en door erbarmelijke omstandigheden. Moge zij hun vrede hebben tot in de eeuwigheid. Moge diegenen die de vreselijke wandaden begaan hebben tot in eeuwigheid verdoemd blijven.

 

 

 

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top

Copyrights imexbo.nl , imexbo.org , imexbo.eu | Why do you visit this website if you can't read.....