Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
VOC Leembruggen
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


Bluffen over wat ie heeft, geen ongelijk toegeven.
x verwenst, vervloekt en generaliseert hij.

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

September 2018:

Was wat druk bezig met verbouwen en renoveren van mijn nieuwe stulp en eindelijk nu eens wat meer tijd over om verder te oreren over van alles en nog wat en gode zij dank is de extreme hitte ook over en zitten we al weer bijna in de herfst,

  1. Geplaatst 10 sept 2018: Een pagina over de Kali Bogowonto nabij Purworejo waar Rudy Hartung al weer een jaartje of 25 woont. Hij is definitief burger van Indonesia geworden en heeft een geadopteerd gezin die hem aldaar bijstaat. Te lezen op de pagina Kali Bogowonto.
  2. Geplaatst 22 sept 2018: De pagina JOHAN HEINRICH CRENA - gepensioneerd Lt. Generaal aangevuld met enkele wetenswaardigheden over het wel en wee en nazaten. Wel een paar dingen priv gehouden, want het is familie.
  3. Geplaatst 30 sept 2018: Een nieuwe pagina genoemd Familie Marcar en hun relatie tot de Familie Apcar met foto's en wat achtergrond informatie verkregen van Titus Leeuw, een nazaat van de Fam. Marcar. Één en ander naar aanleiding van zijn bezoek aan mijn website. (Men gelieve tevens hierin te betrekken de pagina's Peneleh kerkhof graf 574 en Peneleh kerkhof graf B574 Vervolg.) Ook de Familie Marcar maakten de verschrikkingen van de oorlog mee. (Kamp Tjideng, internering, als gevangene richting Japan slachtoffer van een geallieerd bombardement.) Deze pagina is tevens een eerbetoon aan wijlen mevr. Ank Leeuw Marcar, voormalig conservatrice van het Stedelijk Museum te Amsterdam. Op de pagina tevens details over andere (aanverwante) families Galstaun, Hacobian, Carapiet, Apcar, Joseph voorzien van foto's.

 

Oktober 2018: 

  1. Geplaatst 5 okt 2018: Aanvullingen wat betreft achtergrond informatie over de personen en foto's op de pagina BASIL JOHANNES(S) en de pagina FAMILIE MARCAR. De aanvullingen en foto's heb ik van Paul Lucas' website JULFAHYE.
  2. Geplaatst 12 okt 2018: Een pagina over Jordan Carapiet Jordan, geboren circa 1860 te New Julfa, in 1880 aangekomen te Semarang als koopman zijnde, trok al snel naar Soerabaya om zich aldaar voorgoed te vestigen; stichtte er zijn gezin en stierf in 1940 op 80-jarige leeftijd in het Darmo ziekenhuis. Hij was 25 jaar lang een lid van de Schutterij en voorman van de Armeense kerk te Soerabaja. Schreef een boek over de Armeniërs in Indië "History of Amenians In Indonesia" in het Armeens. Voorzien van enkele achtergronddetails en foto's. Te zien en te lezen op de pagina Jordan Carapiet Jordan.
  3. Geplaatst 14 okt 2018: Een pagina over ASHKHEN HOVAKIMIAN , ook genoemd Agnes Joaquim, geboren en gestorven te Singapore uit Armeense ouders. Zij was cultiveerde de wereldberoemde orchidee Vanda Miss Joaquim en welke per  1981 de nationale bloem van Singapore werd. Op de pagina tevens iets meer achtergrond details over de familie en aanverwanten. Te zien en te lezen op de pagina AGNES JOAQUIM.
  4. Geplaatst 20 okt 2018: Aanvullingen op de pagina's Marcar en Apcar, gevonden in de archieven van wijlen oom Armen Joseph. Het betreft de heer George Van Apcar, geboren ca 1890 en overleden 1940. Eigenaar directeur ener steenfabriek te Buitenzorg. Na zijn overlijden werd de zaak voortgezet door een neef uit de familie Marcar. George Van Apcar huwde Siranoush Weskin geboren 1903 te Bakoe (het huidige Azerbeijan.). Ik weet niet waar Siranoush de oorlog doorbracht, maar in 1972 woonde zij in De Bilt en vroeg en kreeg naturalisatie aan. Zij was - volgens het Staatsblad - werkzaam als stenotypiste op 69-jarige leeftijd !!!! Waarschijnlijk viel zij dus buiten de (volle) AOW-boot????

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....