Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Gastenboek
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
VOC Leembruggen
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

Augustus 2018:

  1. Laat ik maar voorop stellen dat ik deze maand hoogstwaarschijnlijk ook niet veel zal werken aan mijn website. Nog steeds teveel tijd en energie kwijt aan de verbouwing/renovatie en dan ook nog steeds de hitte die in huis blijft hangen. Schiet niet op zo.
  2. Geplaatst 05 aug 2018: Aanvullingen op het graf van mevr. Triebert, welke ik gekregen heb van een nazaat geheten de heer Christiaan Triebert, waarvoor dank. Zie hiervoor de pagina Ambarawa kerkhof 5
  3. Geplaatst 08 aug 2018: Aanvullingen op de pagina Johan Coenradus Boers ( mijn overopa) inzake zijn bijdrage aan de muziekuitvoeringen 1868 door de Delftse Studenten Maskerades. (Aanvulling onderaan de pagina). Één en ander in verband met de per 30 juni 2018 geopende tentoonstelling over deze Studenten Maskerades in het museum Paul Tetar van Elven te Delft. Met dank aan Drs. Lidy Thijsse voormalig directeur conservator van genoemd museum.
  4. Geplaatst 11 aug 2018: Het weer is redelijk koeler dan voorgaande weken en de renovatie werkzaamheden liggen even stil en ik heb derhalve van de gelegenheid gebruik gemaakt om wat achterstallige website werkzaamheden op te pakken. Een pagina gemaakt over MACKERTICH CARAPIET, die in 1828 op 18-jarige leeftijd in Indië arriveerde en circa anderhalf jaar later zijn carriere begon als assistent opziener Indigo cultuur in 's lands dienst. Één en ander voorzien van enkele details natuurlijk en met dank aan John Mierop die mij een scan van zijn stamboke kaart verschafte. De families (en of nazaten) die wat met Mackertich Carapiet te maken hadden: MAIJOR, EHRENCRON, VAN NAERSSEN, SOEKIAS, MEENG, JOHANNES, BOERS, VAN LEYDEN, DIELWART, VAN DER EB en anderen.
  5. Geplaatst 13 aug 2018: Deel 2 over Mackertich Carapiet en met name de nadruk op de familie MAIJOR, waarvan Mackertich's eerste echtgenote van afstamde. Zie de pagina Mackertich Carapiet deel 2.
  6. Geplaatst 16 aug 2018: Op de pagina Kerhof Tjigoegoer (Cigugur) - nabij Cheribon/Koeningan enige details en wetenswaardigheden en vraagtekens geplaatst inzake een "mausoleum" - in de Indonesische volksmond genoemd "Makam van Beck/van Deck, Beks, Beek en meer". Kortom veel vraagtekens over dit "mausoleum". Één en ander te zien en te lezen op de pagina KERKHOF TJIGOEGOER. Families betrokken bij dit kerkhofje: Lutgens, Cannaarts, van Dugteren.
  7. Geplaatst 18 aug 2018: Een pagina over Carapiet Minas Johannes Amirkhan (een oudoom van me) met enkele details over de familie Stoorvogel (hij huwde met Wilhelmina Stoorvogel) en de aanverwante families CLARK, VAN LEUNEN, VAN DER EERDEN (gehuwd met zusjes Stoorvogel), TEMPERMAN, SUNDBERG, FEHR, SOEKIAS. Die was met die getrouwd en daarna weer met die en die was weer een zusje van die enz enz. Kortom, hoe meer zielen hoe meer vreugd, luidt het spreekwoord toch.

 

September 2018:

Was wat druk bezig met verbouwen en renoveren van mijn nieuwe stulp en eindelijk nu eens wat meer tijd over om verder te oreren over van alles en nog wat en gode zij dank is de extreme hitte ook over en zitten we al weer bijna in de herfst,

  1. Geplaatst 10 sept 2019: Een pagina over de Kali Bogowonto nabij Purworejo waar Rudy Hartung al weer een jaartje of 25 woont. Hij is definitief burger van Indonesia geworden en heeft een geadopteerd gezin die hem aldaar bijstaat. Te lezen op de pagina Kali Bogowonto.

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....