Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links


you can reach me via email address
as follows: purwanti at gmail dot com

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.   

 

Februari 2019:

 

 1. Geplaatst 5 febr 2019: een pagina over liefde en verdriet en over het heengaan van een trouw en lief kattenkind dat bijna 19 jaren lang lief en leed met me deelde. Zijn levensloop voorzien van foto's en annekdotes en bizarre toevalligheden erin verwerkt. Bizarre toevalligheden? Of was het allemaal al voorbestemd? Ik hou het erop, dat het Gods wil is geweest die ons beider levenspaden heeft vastgesteld. Zie de pagina MOOSSIE GING HEEN.
 2. Geplaats 6 febr 2019: een pagina over enkele nazaten van Paulus en Barsekh Andreas en hoe het hun verging in de oorlog en het leven. De pagina heb ik NIET voorzien van uitgebreide details, wegens privacy. Ik heb wel op één bizondere nazaat de aandacht gevestigd (via een link naar een andere website) en voor deze nazaat heb ik zeer veel respect. Te zien en te lezen op de pagina Nazaten Paulus en Barsekh Andreas.
 3. Geplaatst 12 febr 2019: een pagina over alle huisdieren die in mijn leven aanwezig waren, hetzij in Indonesia en in Nederland, voorzien van wat details en foto's. Na de dood van mijn laatste liefde Mowgly, een witte kater, besloot ik om ze allemaal maar een plaatsje te gunnen op mijn website. Te lezen en te zien op de pagina DIERENLIEFDES KWAMEN EN GINGEN HEEN.
 4. Geplaatst 14 febr 2019: Aanvullingen met details op de pagina FAMILIE FOTO'S  en vooral betrekking hebbend op het jongere zusje van mijn moeder, nl tante Gerardine Albertine ten Cate en haar man oom Alex Falck, bijna tegen het einde van de pagina. Daarbij tevens extra info over de broer van oom Lex, namelijk oom Frans Pieter Falck en een stukje over zijn echtgenote Annie Dossin en deels haar leven.
 5. VERWIJDERD 16 febr 2019: Een stuk of 15 pagina's welke nooit werden gelezen door het passerend publiek (kan ik zien achter de schermen.) Deze pagina's namen ruimte in beslag op mijn servers en dat scheelt toch weer een kleine Gygabyte (= circa 1000 Mb), die ik nu voor andere doeleinden kan gebruiken.
 6. Geplaatst 18 febr 2019: Een pagina met wat achtergromnd details over wijlen mijn oom Frans Pieter Falck, zijn echtgenote wijlen tante Annie Dossin, de relaties met andere families (Dossin en Bergamin en weer aanverwanten van hen) wegens huwelijk en één ander voorzien van wat foto's e.d. Te zien en te elzen op de pagina FALCK, DOSSIN, BERGAMIN. Mind: Het is GEEN genealogie doch slechts een eerbetoon omdat ook zij deel uitmaakten van het voormalig Nederlands Indië met respect.
 7. Geplaatst 19 febr 2019: Een pagina gemaakt wegens het representatie concert op clavecimbel (gebouwd in 1669 door Petrus Johannes Couchet) door de heer Bob van Asperen. Het clavecimbel behoort aan het Rijksmuseum en die had het in 1899 aangeschaft uit de nalatenschap van mijn ovetgrootvader Johan Coenradus Boers. Het concert vond plaats om 14:00 uur op 17 febr 2019 en namens mij is John Mierop er naar toe gegaan om als representant namens mij op te treden, aangezien ik zelf daartoe gene mogeljkheden zag. Één en ander te zien en te lezen op de pagina BOERS en het clavecimbel. Met dank aan alle medewerkenden.
 8. Geplaatst 21 febr 2019: Aanvullingen op de pagina Verloren Family deel 7 helemaal onderaan de pagina, met betrekking tot de "verhouding" van mijn oudoom Frederik Boers (zoon van componist Johan Coenradus Boers) tot zijn "huishoudster" Anna Maria Hendrika Zeegers. Zij hadden een hele lange verbintenis van tientallen jaren en circa 10 jaren voor zijn overlijden gingen zij uit elkaar. 7 Maanden na de dood van oudoom Frederik verliet ook zij het aardse leven.

 

Maart 2019:

 

 1. Geplaatst 2 maart 2019: aanvullingen op de pagina Rienk Spekman. Hij was client van mijn oudoom notaris C.P.A. Boelen en destijds had ik vermoedens dat er een relatie bestaan moest hebben tussen de families Spekman en Boelen. Deze vermoedens blijken waarheid te bevatten. Dankzij mevr. Desiree Roell - die mijn website bezocht - verkreeg ik informatie die mijn vermoedens bevestigde. Zie hiervoor de pagina RIENK SPEKMAN onderaan de pagina.5
 2. Geplaatst 5 maart 2019: Een vervolgpagina Slag in de Javazee 2A met foto's van de herdenking Ereveld Kembang Kuning Surabaya op 27 febr 2019.
 3. Geplaatst 17 maart 2019: een pagina Eenzaam graf te Bangka van Dirk Willem Becking, mil. commandant KNIL Bangka. Zijn graf valt nu onder cagar budaya Indonesia (Monumentenzorg) en het is het enige graf wat bewaard is gebleven op dit kleine kerkhof te Soengei Slan (Sungai Selan) Midden Bangka. De rest van het kerkhofje is bebouwd onder andere door de PolSek (Politie). Kortom, één en ander voorzien van foto's en achtergrond details en links naar diverse Indonesische websites waaronder Bangkapos.com. In het stukje heb ik een link gelegd naar het boek geschreven door majoor van Rees 1865 in welke hij het gebeuren op Bangka in verband met de opstand door Depati (Depatty) Amir uit de doeken doet en waarbij majoor Becking een belangrijke bijdrage had aan de overgave van Amir.
 4. Geplaatst 21 maart 2019: een pagina Taman Prasasti museum kerkhof Jakarta deel 6 met daarin iets vermeld over de graven en achtergronden van de families Onno Reint Hugo van Harrevelt/de Rotte en iets over Franciscus Hendrikus Valkenburg, hofmeester KPM en voorzien van genealogische details.(de laatst genoemde tevens voorzien van wat trieste details.). Het graf van de familie van Harrevelt/de Rotte is - zoals door de leiding van Taman Prasasti echter ongevraagd en onvermoed verkeerd in elkaar gezet in het museum, want ten onrechte is bij dit graf een grafplaat extra bijgeplaatst welke toebehoort aan het graf van Johanna Gerarda Christina Lenshoek. Op de bewuste pagina heb ik hierover ook meer details vermeld. Voorzien van foto's welke gemaakt en eigendom zijn van de heer Lengkong Sanggar Ginaris, afgestudeerd archeoloog.
 5. Geplaatst 25 maart 2019: Aanvullingen op de pagina Padang Sawah Lunto kerkhof met betrekking tot de families SüSSKIND, IDELKOWITZ, KULLA, FRANCKEL, GRIMBERG etc. Voorzien van foto's.

 

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

TopCopyrights imexbo.nl, imexbo.org, imexbo.eu, annajohannes.eu | Why do you visit this website if you can't read.....