Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES 1
Archief UPDATES 2
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Tinus D. Graven 1
Tinus D. Graven 2
Tinus D. Graven 3
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
COCHIN VOC tijden
I4E Graven Den Haag
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd, ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud ( op de foto) heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 1 vanaf 2012 tot en met juli 2016.)

 

(klik hier voor het archief van oudere updates deel 2 vanaf augustus 2016.)

 

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!! Jongkok !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch.    

 

 

 1. 20 sept 2020: Voorlopig GEEN nieuwe pagina's in de maak, behalve enkele pagina's waar ik geen moelijkheden mee verwacht. Door één of andere rariteit in de software van de provider zijn er verminkingen ontstaan in de reeds gemaakte pagina's en wel hoofdzakelijk in de maanden vanaf maart 2020 tot en met augustus. Ik ben druk doende om de verminkte pagina's te herstellen, doch dat vreet tijd en energie en ik baal als een stekker want het zijn een paar honderd pagina's schat ik in.

 

Oktober 2020.(Zie mijn mutaties 20 sept 2020.)

  

 1. 01 okt 2020: Geplaatst een vervolg pagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Bloemhard, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van de foto van het graf. 
 2. 01 okt / 10 okt: reparaties verricht aan enkele mismaakte pagina's. Zie 20 sept hierboven.
 3. 11 okt 2020: Geplaatst een vervolgpagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Berkholst Sopamena, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van een foto van het graf.
 4. 21 okt 2020: Geplaatst een vervolgpagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie de Bruyn Kops - Walbeehm, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van een foto van het graf.
 5. 31 okt 2020: Geplaatst een vervolgpagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Boogaardt Clarenbach, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van een foto van het graf.

 

November 2020. (Zie mijn mutaties 20 sept 2020.)

 

 

 1. 03 nov 2020: Geplaatst een pagina over het graf van Jan Franciscus Riesz te Koeto Ardjo (Kutoarjo) verscholen in de jungle van de Gunung Tugel nabij het Chinees kerkhof. Voorzien van een foto van zijn graf en wat details.  
 2. 10 nov 2020: Geplaatst een vervolg pagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Bastiaans_Jager, Barneveld Courdier Croust ,  zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van de foto van het graf. 
 3. 20 nov 2020: Geplaatst een vervolg pagina in de serie De Weduwe van Indië over de familie Creutz Lechleitner, zoals samengesteld en geplaatst op het I4E weblog. Voorzien van de foto van het graf.
 4. 21 nov 2020: Geplaatst een pagina met foto's over de oorlog in Artsakh 27 sept 2020/10 november 2020, welke ik samen gesteld heb ter ere van mijn over-overgrootvader Agha Hovsep Hovhannes Amirkhanian, die zijn roots had in Artsakh en tevens aan allen die hun leven gaven voor het land Artsakh.
 5. 24 nov 2020: Geplaatst een pagina over het graf van Eleonore Ferdinanda Halewijn geb. Linnenschmidt van Loffelt op Taman Prasasti Jakarta, voorzien van wat details en een foto van het graf.

 

 

  

 

Dank u voor het regelmatig bezoek aan mijn website trouwens.

Top