Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Mijn pa's 1ste leven
Mijn voorouders
Gerelateerden
Ary Prins wnd GG
Adriaan Koek
Hend.Merkus de Kock
Schmidt a.Altenstadt
Hamilton-SlvrtonHill
Pakoe Boewono VI
Tinus Dezentjé
Nicolaas Coblijn
De gebrs. ANDREAS
Notaris CPA Boelen
Anton en Louis
De HBS Leiden 1893
GG's VOC/Ned.Indie
Een Indische straat
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Tinus Dezentjé.

Nou wie Tinus was, dat moet toch wel duidelijk zijn, aangezien het internet boordevol informatie is gestopt over Tinus en zijn nazaten.

Froeher was er geen TV toch en ging men veelal met de kippen op stok, maar meteen slapen was er niet bij, dus werd al snel het gezegde geboren: Tinus, Tinus, geef me nog een nachtkus en hupsakee, daar werd weer geklaard een echtelijke klus... en zo zijn de vele nazaten ontstaan dus.

En voor de eventuele "onwetenden" onder het lezerspubliek: Schroom niet en google er lustig op los of surf 's op de KB rond. Altijd prijs.

Maar waarom op mijn site dan iets over Tinus en dan nog wel in de rubriek Gerelateerden?

Komt vanwege het volgende:

Mijn over-over opa Joseph Johannes had enkele nazaten, waaronder een Petrus Paulus Johannis. (Let wel: Johannis met een "i" dus.). Kortom, elders op deze site al uit de doeken gedaan waarom er een "i" staat in plaats van een "e".

Deze Petrus Paulus Johannis was gehuwd met Wilhelmina Robertina Ferdinanda Dezentjé, jawel een kleindochter van Tinus dus.

Wilhelmina's vader was Ampellius (vernoemd naar het landgoed AMPEL)  Ferdinandus Dezentjé die op een goede dag een relatie kreeg met een Raden Ayu van de kraton Solo en uit deze relatie kwam kleine Wilhelmina uit. Een en ander te zien op de pagina: (Zie pagina Mijn voorouders.)

Petrus, geboren op 21-3-1840 te Semarang en gestorven te ?? op 18-10-1918 huwde met Wilhelmina op 18-12-1872 te Surabaya.

Wilhelmina werd geboren op 20-10-1848 te Solo en stierf op 24-4-1913 te Sragen. 

OK, nu is zo'n beetje uit de doeken gedaan welke relatie er aanwezig is/was en al struinend in de kranten van de kb.nl vond ik een "obade" aan Tinus, die ik elders op het internet niet ben tegengekomen en daarom dan maar hier geplaatst. Is leuk voor mijn visiterend publiek toch. En mocht het niet leuk zijn? Jammer dan, gewoon doorsurfen naar iets anders.

Daar gaat ie dan. Een krantenartikel: deze maand maart 2013 is het 110 jaren geleden geschreven. Time flies.... Zou de auteur ooit een greintje vermoed hebben dat zijn epistel een eeuw later weer boven water zou komen? Mijn honneurs voor deze onbekende Solosche Javaander of te wel Indische Creool, zoals hij zich zelve noemde.

 

Zie ook onderaan deze pagina om foto's te zien van de familie graven van de familie Dezentjé, zoals deze te vinden zijn op de website astaga.nl van Ed Vos.

 

 

 

Heeft de lezer interesse in de graven van Tinus en familie?

Surf dan naar de website astaga.nl van Ed Vos. Hele mooie foto's en als je daar toch al bent, neem dan ook een kijkje op andere pagina's van deze site.

 

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top