Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Curse of diaspora
Wie ik ben
Mijn ouders
Gerelateerden
Tinus Dezentjé
Voorouders & familie
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Inleiding KH Peneleh
PENELEH 9 nov 2021
Pnl911Ritmeester
Pnl911RomFreni
Pnl911DeBruine
Pnl911v.d.Sar
Pnl911Willer_vWoer
Pnl911Peters_Steph
Pnl911NeijIngCrame
Pnl911SayLindPoetira
Pnl911WatrCrameWijer
Pnl911BosscPaarsBrod
Pnl911BosseVYssMoll
Pnl911DamwNollRoger
Pnl911 WielBeemStolz
Pnl911BeemReynFranqu
Pnl911CanAreBonVHem
Pnl911SwerSoetVFaber
Pnl911LeefDeBokLenne
Pnl911LynisHuffMahne
Pnl911KessBoedriNoll
Pnl911RolfAlesKlunde
Pnl911NovGGalldeWate
Pnl911PaulDibbMaij
Pnl911MartHartVries
Pnl911HakAspGokkel
Pnl911MeelvHutSwe
Pnl911SchusNalJacobs
Pnl911SchaubSpeciaal
Pnl911BartHafkBrugge
Pnl911NollWessMulRom
Pnl911 Jan Timmerman
Pnl911HayesDeeleman
Pnl911WoelkSchutHart
Pnl911 Walsarie Wolf
Pnl911BouwensLasal
Pnl911CoomansWarnaar
Pnl911PasKranchKühr
OVERIGE Kerkhoven.
Malacca VOC tijden 1
Malacca VOC tijden 2
PENANG 1 Malaysia
PENANG 2 Malaysia
PENANG 3 Malaysia
PENANG 4 Malaysia
PENANG 5 Malaysia
COCHIN VOC tijden
I4E GRAVEN DEN HAAG
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Zieleroerselen
Diverse verhalen
ZIJ DIE OPTEERDEN
Java na de Engelsen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Externe Indo links

Het kerkhof PENELEH te Soerabaja met graven die gefotografeerd zijn op 9 nov 2021 in mijn opdracht gegeven aan de lokale fotografe NATHALLIA FIDRAWATI met behulp van haar kennis en mede fotograaf ANGGIT. 

Zie de hoofdpagina KERKHOF PENELEH GRAVEN GEFOTOGRAFEERD OP 9 NOV 2021.  

 

Hieronder het familiegraf van:

A) OSCAR EMILE MARIE NEIJMAN, 1ste echtgenoot van B) JOSEPHINE CAROLINE CRAMER, die als weduwe hertrouwde met C) ANTON HUBERTUS INGELSE.

Behalve de 3 genoemde personen liggen ook begraven in het graf de personen:

D) LEONIE HERMINE AMALIE NEIJMAN en

E) ANDRIES BADART. (De BRP zegt ANDRIES BODART, maar dat is NIET juist.)

Stukje genealogie hiernavolgend in volgorde van het alfabet.

A) Oscar Emile Marie Neijman en Josephine Caroline Cramer huwden te Soerabaja op 15 april 1896.(RA1897). Uit dit huwelijk kinderen (Andere websites zeggen 3 kinderen, doch geven geen details over het derde kind.) Oscar had voorheen een relatie met een Inlandse vrouw. Diverse websites benoemen deze Inlandse vrouw verschillend en daarom vermeld ik het hier niet, omdat er geen bewijzen van zijn te vinden, hoe zij precies heette. Uit deze relatie een zoon.

Oscar was klerk Staatsspoorwegen en weigerde later een aanstelling bij de Volksraad (dacht ik) maar ziekelijk en kreeg ziekteverlof en overleed uiteindelijk op 17 maart 1899 oud 29 jaar.(Krantenbericht Delpher.nl)

B) Josephine Caroline Cramer was een dochter van CAREL EDUARD CRAMER en SOPHIA LOUISA CIEBRANT (Akte 60/1878 Soerabaja register.)

C)Anton Hubertus Ingelse huwde op 23 april 1902 te Malang met Josephine Caroline Cramer en uit dit huwelijk ook kinderen.

Wil men meer weten over deze familie, dan gelieve men deze site te bezoeken, alwaar ook foto's op staan. De website http://www.cpvanderlaan.nl/stamboom/people.php?person=05657 

De volgende website geeft ook informatie en voorzien van foto's. Maar ook in deze website staat afwijkende informatie ten opzichte van bijvoorbeeld gegevens register almanakken e.a. en de gegevens op het graf zelf. https://deindischekwestie.nl/sophie-sterft-aan-een-gebroken-hart/

Ik heb me verder niet verdiept in deze families en wetenswaardigheden.

 

D) Leonie Hermine Amalie Neijman. Zij werd gedoopt te Soerabaya als Hermine Leonie Amalie Neijman volgens Krancher dot com website record nummer DR1885-1890/7371 en had als ouders VICTOR JOSUA OUNAREN NEIJMAN en de Inlandse vrouw ROEKIMA. Een zuster van Leonie Hermine Amalie Neijman was Elivire Hortense Jaqueline Neijman die gehuwd was met Christiaan Hendrik Phefferkorn. Zie deze pagina: https://www.imexbo.nl/chr-e-phefferkorn.html

E) ANDRIES BADART. ( En niet BODART zoals de BRP zegt.) Hij was een jong gestorven babytje uit ouders ANDRIES BADART en GEORGINE NEIJMAN (dochter van Josephine Caroline Cramer en Oscar Emile Marie Neijman). Vader (van de kleine Andries en eveneens geheten) ANDRIES BADART was op jonge leeftijd getuige van de moord op zijn vader door een kippenverkoper wegens een openstaande rekening van de levering van kippen en eenden aan de familie Badart. De moeder van Andries Badart (vader van het begraven kindje Andries) werd eveneens zwaar gewond tijdens deze moordpartij maar overleefde en vertrok later naar Singapore en liet vader Andries achter die in het weeshuis Semarang terecht kwam. (Bron: Diverse artikelen in Delpher.nl en zoeken op naam BADART). Georgine Neijman werd geboren te Soerabaja op 2-2-1897 en overleed te Soerabaja op 9-10-1939. (Zie RA's). Haar huwelijk met Andries Badart wordt in de RA1917 gemeld als dat zij heette GEORGINE BADART gehuwd met ANDRIES BADART te Soerabaja. 

 

Enkele scans hieronder betrekking hebbend op het bovenstaande. Het bericht dat Oscar Neijman extra ziekteverlof verkreeg werd op 27 maart gepubliceerd. Oscar was echter al op 17 maart overleden. De communicatie destijds was natuurlijk nog gebrekkig en niet als heden te dage supersnel via klikonline.nl oftewel het internet.

 

Melding BS huwelijk Badart en Neijman. 

 

Moge zij allen die niet meer onder ons zijn, in alle eeuwigheid hun rust en vrede hebbben naast onze Schepper.

Top