Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Marie W. Corbet
Orang kecil
Anak jl kereta api
Anak Indonesia
Kemiskinan/Armoe
Jl Kereta Api Malang
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Kemiskinan Indonesia. Part 2.

Hieronder een vervolgpagina over de bittere armoe in Indonesia van de gewone kleine man van de straat of beter bekend als Orang Kecil.

De foto's zijn COPYRIGHTS en eigendom van Nathallia Fidrawati en het is uitdrukkelijk verboden te dupliceren, tenzij schriftelijk toestemming is gevraagd en gekregen. Ik heb toestemming van Nathallia Fidrawati om de foto's op de site te plaatsen.

Ik heb eerder beelden van armoe op mijn site geplaatst, maar elke keer, dat ik nieuwe beelden zie, bekruipt me een gevoel van wanhoop en medelijden en ik kan zo biiter weinig doen, als bij tijd en wijle her en der wat rondstrooien richting gegadigden. Zie hiervoor de pagina Kemiskinan/Armoe Indonesia.

Recentelijk maar weer is er iets aangekocht door Indonesia, waar ik mijn vraagtekens bij plaats en de gedachte bij mij opkomt: "Moet dat weer?"

Een krantenknipsel van Liputang6.com: de aankoop van het nieuwe Presidentiële vliegtuig voor Indonesia ten bedrage van 91,2 miljoen US$

Voorstanders van deze belachelijke (in mijn ogen bezien) aankoop zeiden, dat hiermede de jaarlijkse kosten van het huren (voorheen) ten bedrage van 10 miljoen US$ nu uitgespaard wordt.

Tegenstanders zeggen op hun beurt: Aaankoop 91,2 miljoen US$ en de jaarlijkse directe en indirecte kosten dan? (Personeel, onderhoud, stalling, afschrijving enz.) ???? Hoeveel bedragen deze jaarlijkse kosten dan?

Liputan6.com, Jakarta - Pesawat kepresidenan tiba di Bandara Halim Perdana Kusuma, Jakarta, Kamis (10/4/2014). Pesawat Boeing Business Jet (BBJ)-2 ini mendarat tepat pukul 10.00 WIB dan disambut Menteri Sekretaris Negara Sudi silalahi. 

Dengan dasar warna biru dan putih, pesawat terlihat kokoh. Di badannya tertulis 'Republik Indonesia'. Di bagian sayap belakang terdapat lambang bendera merah putih. Sedangkan di bawah jendela pilot, diwarnai gambar bintang yang dikelilingi padi dan kapas.

Sebelumnya, Presiden Susilo Bambang Yudhoyono pernah menyebutkan pesawat dibeli seharga 91,2 juta dolar. 

Pesawat ini akan menjadi alat transportasi presiden, sehingga dipastikan presiden tidak lagi menyewa pesawat dengan harga mahal setiap berpergian. 

"Untuk kepentingan efisien, jangka menengah dan panjang, agar digunakan setiap saat tanpa ganggu jadwal Garuda, maka diadakan pesawat sendiri," kata SBY beberapa waktu lalu. (Raden Trimutia Hatta)

 

En ik kan niet anders doen, dan weer maar enkele beelden ergens vandaan te plukken en het de lezers/-essen te tonen, met de hoop dat er dan meer van één of andere stichting iets gedaan kan worden.

Uit de historische geschriften weet ik dat er onder meer in 1946 een vreselijke armoede was in Indonesia, maar het is heden anno 2014 maar ik zou haast denken, dat het nog steeds 1946 is, ondanks de Kemajuan Indonesia.... Welke Kemajuan? Die van de verkoop van motoren en Blackberry's, die koste wat kost aangeschaft moeten worden. Hoe zit het met de ziekenzorg? De zorg voor de minder fysiek bedeelden? Tuurlijk, in de grote steden wordt er wel iets aan gedaan, maar buiten de grote steden is het huilen met de kupluk op.

Indonesia, zo verschrikkelijk rijk aan grondstoffen en zo verschrikkelijk corrupt als de pest en andere aanverwante vreselijke ziektes. En 's lands opbrengsten verdwijnen hoofdzakelijk maar in één grote graaipot, gedeeld door een graaikliekje.

Daylight has found me here again door Allisson Moorrer, indien men achtergrond muziek wenst te horen.

 

Zelfs in haar armoe deelt ze en dat woord "delen" zou men m.i. met koeienletters op de toegangshekken van de regeringsgebouwen moet kladderen. Ooit was zij een klein meisje en wist zij niet dat haar companion slechts een straatkat zou zijn.

 

Is het niet mensonterend om in een land boordevol grondstoffen, te moeten jongkok (op de hurken zitten) en je voedsel op zo'n manier naar binnen werken. Wat heet voedsel? Het is in een kommetje, dus vloeibaar, dus voor 90% uit water bestaand, dus bijna vitamienloos.

 

Gelijk een beest. Verschrikkelijk. Hoe lager kan een mens zich onderwerpen aan een systeem van een land, dat geen systeem heeft.

 

Mohon maaf minta minta............staat er geschreven op dat bakje. "Vergeef dat ik bedel.....staat er. Al zittend in het stof.

 

Zonder woorden. Pasar Tugu Malang.

 

Gewoon maar een vraagje aan de weldoorvoede passant? Wel eens in je blote bast op het hete asfalt in de buurt van een riooldeksel, met een mismaakt been, je arm uitgestrekt voor hulp? Neen natuurlijk niet.

Maar had ik gevraagd of men (vaak) een pan met vreten de vullisbak in gemieterd heeft, dan had het antwoord volmondig "ja" geweest. En zeg alsjeblieft niet, dat ik het mis heb.

 

Met dank aan Nathallia Fidrawati voor bovenstaande foto's./ Thanks to Nathallia Fidrawati for above shown pictures.

 

Sebuah hadiah pada pemerintah Indonesia/ Een cadeautje voor de regering van Indonesia. Malu malu malu......Foto COPYRIGHT webmaster imexbo.nl / imexbo.org

 

 

Terug
Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top