Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Jogja impressies 1
Jogja impressies 2
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Marie W. Corbet
Orang kecil
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Impressies van Jogja, deel 1, waaronder de Jalan Malioboro.

 

 

Foto's gekregen van mijn verre vriend, aldaar woonachtig en aldaar de straat warungs afstruinend en pertinent GEEN heimwee hebbend naar de winterse kost zoals boerenkool met worst of iets dergelijks.

En.... natuurlijk zijn de foto's zijn copyrights en eigendom. Niet zomaar jiplak ja, maar netjes even vragen...kortom hetzelfde verhaal zoals al vele keren op deze site verzocht.

Waar nodig heb ik commentaar bij de foto's geplaatst en waar geen commentaar is bijgevoegd, dan spreken de beelden of voor zichzelf of ik ben het vergeten......ken ook toch? Soms al pikun of nog mabuk van te veel arak.....

En op de achtergrond alweer één of andere zangerige neef van me, die aan het kwelen is het lied I am a honky tonk man.

Nou, daar gaat ie dan met de beelden van Jogja, een stad van oudsher bekend en geliefd door velen, inclusief de vakantiegangers naar het huidig Indonesia.

 

Foto onder: Laatste lichting om maakt niet uit wanneer, eens wordt ie wel geledigd toch. Tenminste als deze brievenbus dienst doet als brievenbus.... NOT, want de brievenbus is omgebouwd tot een radar/foto installatie gericht op de stoplichten precies er tegenover.... Kijk maar naar het kleine kijkgaatje in het midden. Dus..... men zij gewaarschuwd ja. !!!

 

Foto onder: The local Jogja C&W Band singing....I know that someday you want me to want you ...

Dangedutdangedut takkenduttakkendut klinkt de trommel in ritme en uw bijdrage voor ons bordje bakso vanavond gelieve u in de emmer te deponeren aub dankuwel bordje ketewel matur nuwun Ndoro monggoh...... Let op de meneer in licht jasje op de achtergrond. Hij is Inspecteur van Belastingen afdeling Zwartwerken/Muziekrechten Indo Buma en Clandestiene Toeristen die foto's maken en houdt de band in de gaten..... Rechts van hem op de achtergrond zijn assistent.

 

 

Foto's onder: Een paar plaatjes omgeving MENDUT(Prambanan).

Volgens een oude legende is in MENDUT uitgevonden de KENTUT geproduceerd door de wewe gombels en pontianaks, huizend tussen de lianen.

De speelboom van de nieuwe generatie Tarzan, Jungle Jim en Jane. Cheetah is weggelopen naar de Jl Malioboro.

Daar spelen de kids nog met de lianen koorden. Hier in het westen spelen ze met de koorden van hun foons of Ipads. Zonder Ipods en Ipads de gezichtjes altijd mrungut (zuur kijkend). Kijk, da's het verschil.... ondanks geen Rupiahs voor speelgoed, toch lol en pret in het kinderleventje.

 

Foto's onder: Big city Jogja itself.

 

Foto onder: Jancuk panas banget.....Pokkeding, juist nu zit ik zonder benzine. En het is nog zo'n end lopen. Gelukkig een beetje mendung. (Bewolkt)

 

Foto onder: Tegen de fotograaf: "Die toeristen hadden eten besteld en wilden, zonder te betalen, met dienbord en borden en bestek ervandoor gaan. Kon ze nog net te pakken krijgen, stelletje bule bajingan."        ;-)

 

Foto's onder: Mijn nichtje Tuti Sri Ngelencer kayak koningin zit ze daar in de dokar. Moet je 'r zien zitten met die dure Louis Vuiton tas made in Kampung Mbrot.

 

Foto onder: Voor de onwetenden. Waar zou die bak met groenvoer nu voor moeten dienen?

 

Foto onder: Eh... Pak, pye khabare? Saaie boel hier Pak. Bij jullie in Ghollan is er tenminste lol; kunnen ze af en toe meppen met de gummie stok of met waterkanon schieten. Let op de laarzen van Pak Polis helemaal rechts: Model Koiboi Johnnie Ween.

 

Foto onder: Pak Kerok/Urut (masseur) aan het werk. Rechterhand gesloten, want daar zit zijn potje obat macan in. Kijk maar op de tweede foto hieronder. Zie je nog net het potje.

Op de tweede foto rechtsboven in witte letters: Cagar Budaya.... Ook dit straatbeeld is Budaya van Indonesia.... (Budaya = cultuur)...Coba, doe zoiets in Ghollan iemand urut op straat.....Tatttuuuutatatuuuu meteen ambulance erbij om je op te laten sluiten toch? They're coming to take me away hahahihihoho was ooit een liedje hier in Ghollan.

 

Foto onder: Wat doet dat paar schoenen in hemelsnaam moederziel alleen te drogen tegen de boom net naast de lantaarnpaal? Misschien de tenenkaas geur uit laten drogen????

 

Foto onder: Een oude 6zitsbank van Pyr Amid Air Vliegmij uit een 727 vliegtoestel. Verboden om op te slapen, daarom de tussenleuningen geplaatst. Aan de onderkant van het zitgedeelte zijn bruine vlekken.... restanten van afgeveegde upil? ;-)

 

Wordt vervolgd in deel 2. Zie pagina Jogja Impressies deel 2.

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top