Foto's afkomstig uit Foto Zoekt Familie diverse albums.
De Gang Kwini, later herdoopt in de Stoviaweg en tegenwoordig weer Jalan Kwini geheten.
Waarom een pagina over deze Gang Kwini?
Omdat meneer Jan Vane daar ook al rondliep met zijn camera en onder andere mevr. Mathilde van Tijn fotografeerde.
Het gaat op deze pagina met name over de huizen 2, 2a en 4. Deze huizen stonden op een stuk terrein van circa 1650 m2.
Over de nummering heb ik een gevoel van twijfel, aangezien er in de documentatie niet officiëel over nummer 1 wordt gesproken, maar in de praktijk wel degelijk over nummer 1 wordt geschreven en getoond. (Één der bewoners van huis nummer 1 (Teubert) wordt zowel genoemd als bewoner van huis 1 maar ook als bewoner van huis 2. Maakt niets uit verder.
De berichtgeving over de naamsverandering van Gang Kwini in Stoviaweg in 1933.

Goed, huisnummer 1: Dit werd bewoond door E.W. Teubert en Mathilde van Tijn. De laatste was nog ongehuwd en Teubert huwde in 1929.
Zie foto's hieronder:
De advertentie van geplande verkoop van een stuk grond met het verpondingsnummer en naam eigenaresse. (Aanduiding Binti betekent dochter van.)


Een der bewoners van bedoeld huis nummer 1, zoals eerder gezegd, was E.W. Teubert. De heer Teubert was Weledelgestreng, want hij was in dienst van Justitie en Belastingen en schreef heel de dag briefjes uit naam van de Koning of ook wel aanmaningen genoemd. Je wilt niet weten hoeveel families/personen/bedrijven hij met een dagelijks bezoek vereerde wegens achterstallige belastingen e.d. zaken. De meest "defitige" namen kom je tegen, personen die het zich veroorloofden om één maal per week receptie ontvang avond te houden, maar de blauwe brieven ongeopend op het dressoir lieten liggen. Niks veranderd, want ik doe het anno 2014 ook nog steeds. Ach ja, heeft het koninklijk huis wat te doen toch, al die persoonlijke brieven ondertekenen.
Teubert woonde in 1928 op de Lembangweg en was waarschijnlijk in 1929 na zijn huwelijk op de Gang Kwini gaan wonen met echtgenote.
De lokatie van de Gang Kwini/Stoviaweg hieronder. Hoe Vane hier helemaal verzeild raakte is mij onbekend, aangezien deze straat nog een endje verwijderd is van de Schoolweg Noord.(Naar boven voorbij het Waterloo plein). Ik zag Vane echt niet op zijn scootertje door de stad crossen....

Het naamplaatje op de entree van de tuin van het huis. Links het huisnummer en VERP.nr. Rechtsonder het naambordje van Teubert. De dame in het midden is Mathilde van Tijn. Haar naambordje staat rechts boven. In het album 1071 gemaakt door Vane staat dat Mathilde van Tijn haar visite ontvangt op deze foto. Voor het zelfde geld staan Teubert en echtgenote ook op deze foto.


De volgende foto hieronder vermeldt dat Teubert op nummer 2 woont. (Vandaar mijn twijfel over de juiste nummering der huizen hierboven.)

Eduard Willem Teubert (* 27-11-1891 Amsterdam) huwde met Caroline Louise Spanjaard (4-12-1887), dochter Van Johannes Gijsbertus Jacobus Spanjaard (1840-1921) en Dorothea Augustina Konstaedt (1845-??). Caroline had de volgende broer en zuster: Dirk Johannes (881-1947) en Dorothea Augustine Catharina (1883-??)

Ik heb verder niet nageplozen of dit echtpaar kinderen had, omwille van het respect.
Met deze pagina wilde ik een "gezichtloze" Teubert en echtgenote Caroline uit het album 1071 van Vane een stukje bekendheid geven, al was het enkel en alleen omdat beiden ook slachtoffer werden van die klote pokke oorlog.
Eduard Willem Teubert stierf ergens in een burgerkamp, 9 dagen na dat de oorlog eindigde. Hij zal zwaar geleden hebben in het kamp en de vrijheid niet mee mogen maken. Hij was één der vele zinloze slachtoffers. Hij ging naar Indië in de hoop een gelukkig en goed leven te hebben en niet om zijn leven in een kamp te eindigen.
In de lijsten van kampbewoners AMBARAWA 6 uit 1943, staat een volgende mutatie: C.D. Teubert-Spanjaard. Ik mag aannemen dat hiermede bedoeld wordt C.L. Teubert-Spanjaard.


Foto boven: Deze lijst uit JapanseBurgerkampen.nl is een verbeterde lijst van het NIOD IC 08-059, maar m.i. klopt er iets niet. Mevr. Teubert is vlgs deze lijst 48 jaar oud en geboren op 4 dec 1887. Terugrekenend zou deze lijst dan van 1935 zijn (????) Geboren in1887 + leeftijd 48 = 1935 !!! Daarbij zijn de voorletters ook niet juist. De kampleiding van Ambarawa 6 (Bunsho 3) was mevr. Schulte - Eckhart.(tot sept 1943.)
Het NIOD zegt !!! En diverse instanties beroepen zich op gegevens van het NIOD !!! En baseren hun beslissingen over slachtoffers op de gegevens van het NIOD. !!!! Het NIOD zegt, dat .... !!!!
Het NIOD !!!!!