Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Sadeli en Mina
Kliwon en Lina
Tante Francine
Oom Alex
Kediri
Rembang
Purworejo
Kinderen op school
Een lagere school SD
De Prambanan tempels
Cilacap
Koken in de desa
Leven in de desa
Een desa straatje
Kinderen in de desa
Bakstenen in de desa
Hotel Tambalban
Straatsnoeperijen
Rampok Macan
Honger in 1946
Maghrib
Wayangfiguur Semar
Stille Krachten I
2 Moorden in Indië
Fraudeur Sonneveld
De TrawaPari tempels
Pasuruan naar Malang
Teakhout of (d)jati.
Verpauperde Indo's
Het hoertje
Zeerovers in Indië
Indo's in Indië
Bep Vuyk
De broers Gentis
Jogja Keraton
Dokter Soetomo
Die goeie ouwe tijd
Jean Demmeni Foto's
Marie E. van Oordt
Aardverschuivingen
Bergenbuurt Malang
Emma van der Pal
Kasbi
Jean Samuel Borgeaud
Moord op v.Zuylen
Arme meneer Born
Drama Dermodjojo
19 maart 1868
VOC en landje pik
"Toontje" Poland
Eindelijk weer thuis
Indisch of "Belanda"
Sukorejo Midden Java
Lawang Sewu / NIS
Het durp Salaman
De desa Cekel
Pak Tani Dawet Hitam
Frank Boon
Franks levensloop
Marie W. Corbet
Orang kecil
Pak Lurah
Ken Dedes
Streetlife Jakarta
Siti Aisyah Pulungan
Contracten Suriname
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Vervolgpagina van Frank Boon's levensverhaal:

 

Foto onder: De vernietiging van de Marine installaties te Soerabaja, alvorens de Japanse troepen binnentrokken. Foto Collectie Tropenmuseum.

 

  

Ik adviseer de oudere bezoekers/-sters ( in verband met de ogen) van deze pagina om het screen te vergroten (dit kunt u doen via instellingen van uw browser) of het zogenaamde "vergrootglas" te gebruiken. Een en ander omdat de Jpeg afbeeldingen niet geheel scherp en duidelijk zijn. Ik heb deze pagina's fototechnisch moeten bewerken, omdat de originelen geen juist formaat pixels hadden. (Elke originele pagina is in twee delen gesplitst.)

Alle afbeeldingen inclusief foto's en tekst zijn copyright en eigendom van Frank Boon.

 

  

  

 

 

  

  

 

 

  

 

 

 

Hieronder een nieuwe fase in het gezinsleven van Frank's moeder en de kinderen. Er kwam een nieuwe relatie in het leven van het gezin.

 

Hiernavolgende een fase in Frank's leven welke bepaald werd door een grote verliefdheid voor Meiske Jacobsz.

 

 

 

 

 

 

 

Nawoord van de webmaster/editor/ikke dus:

Beste lezer-s/-eressen, mocht men meer willen weten, neem dan contact op met Frank, via het contactformulier op deze website. Ik meen, dat Frank best genegen is om jullie meer toe te dienen dan hierboven vermeld staat. Of dit echter geheel kosteloos is, kan ik u niet vertellen. Ik weet wel dat Frank - net als ik - dol is op maag- en darmstrelende vulling van originele Oost Javaanse makelij of in elk geval bereid is volgens Oost Javaanse traditie en gebruiken en smaken....... dus niet stijl á la  xeminoc of iets dergelijks omgekeerd. ;-)

Namens Frank: Dank voor uw bezoek en namens mezelf: Dank voor je bijdragen Frank.

Het is goed, dat men (helaas wederom) leest wat er toch allemaal gebeurd is in die idiote periodes van oorlog en bersiap en dat men (vooral de jeugdigen) niet zo maar klakkeloos aanneemt dat heden ten dage alles zo vanzelf sprekend op je bordje tevoorschijn wordt getoverd.

Uiteraard zullen enkele (jeugdige) sceptici met volle McDonald of Burgerking hamburger mond brabbelen: "Ja, maar dat was vroeger. Is geweest. We leven nu.".... Dit heb ik helaas al vaker moeten aanhoren.

Jaja, jullie hebben gelijk... Is geweest, was vroeger, maar jullie vergeten één ding. Geschiedenis herhaalt zich.... zonder pessimistisch te willen zijn, want dat is echt niet wat ik hoop. Maar de hemel beware jullie, mochten jullie onverhoopt in een dergelijke situatie te komen, want ik vrees dat jullie geen schijn van kans zullen hebben om te overleven omdat jullie dit woord niet kennen in zijn betekenis.... Dus zet die donkere zonnebril van je gok af, besef en leer ervan zou ik zeggen.... Geloof je me niet? Probeer eens één week te leven met de stroom toevoer afgesloten maar dan moet ook alles gesloten zijn: geen supermarkt deuren die automatisch opengaan, geen kassa's en geen pinautomaten om flappen te tappen, geen benzine pompen, geen water, geen verwarming, geen stoplichten, geen auto of scooter oid, geen TV, geen fornuizen, geen gas, geen magnetron, geen PC en ook niet stiekem je smartfoon of Ipad aandoen, dus ook niet uit verveling en wanhoop What's-appen of bellen enzovoorts, probeer dat maar eens uit en probeer de eerste dag door te brengen zonder gezucht en gesteun en gekreun, ..... amien.

 

Hieronder ter afsluiting, een YouTube filmpje van een luchtaanval op Soerabaja  17 mei 1944 door vliegtuigen van de USS Saratoga. De opnames zijn gemaakt door aan het geschut bevestigde camera's. De beelden zijn afkomstig van de USA Navy.

 

 

 

 

 

 

 

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top