Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Archief UPDATES
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

Foto boven: De voormalige thee cultuur velden van de onderneming Swaru Buluroto nabij Blitar/Kediri anno 2010/2011. Ik kwam daar op visite bij één der laatste nog in leven zijnde voormalige werknemers, die als jong jochie op die onderneming werkte en uit zijn hoofd noemde hij nog een employee naam: de heer van de(r) Krab.(van der Crab?) Waarschijnlijk ooit zijn directe chef geweest, want andere namen wist hij niet (meer). Raar gevoel had ik om daar rond te lopen op grond..... waar mijn vader ongeveer 70 á 80 jaren geleden ook rondliep in zijn gloriejaren, nog niet met mijn ma gehuwd ...... vooral als je je pa nooit gekend hebt.....

Inmiddels is de 13de febr 2014 gepasseerd op de tijdbalk van onze aarde en de vlakbij gelegen reus Gunung Kelud heeft zijn gram uitgespuugd en veel verwoest. As en grind bedekte bijna 3/4 van het eiland Java, waaronder ook dat deel zoals op bovenstaande foto te zien is..... Aan dit natuurgeweld heb ik iets gewijd en één en ander hierover is te lezen en te zien op de link naar het Indonesië actieforum.

Wat is tijd? Tijd is slechts een hulpmiddel om verder te gaan waar anderen stopten, denk ik.....

 

Nieuwste updates.

(klik hier voor het archief van oudere updates.)

Eind maart 2012 heb ik deze site geopend en sindsdien zijn er aanvullingen e.d. geweest en nog natuurlijk. Het is nu, het moment dat ik dit neerschrijf, ongeveer halverwege mei 2012 en daarom zal ik vanaf deze datum hieronder een update lijst bijhouden.

Op deze pagina plaats ik updates, verwijzend naar aanvullingen of verbeteringen en dies meer op de betreffende pagina's en of subpagina's.

Verbeterde spel- en of typefouten e.d. vermeld ik natuurlijk niet. En mochten die her en der nog aanwezig zijn: sorry !!!! Telkens ik tijd en zin heb, loop ik de teksten even door om de foutjes eruit te halen. Dus eens zal het grammaticaal en spelkundig wel in orde zijn toch, maar tot dusver geduld aub.  Ik heb slechts sekolah jongkok (armen hurkschool, geen geld voor banken en tafels)  gehad en zelfs daar ben ik van afgetrapt.

Sekolah jongkok? Wa's dat nu weer? (Hurkschool - was ooit een spottende benaming voor "goedkoop onderwijs"). Kijk maar op de foto hieronder, dan zie je van dat kleine snotgrut van die eerste klas Lagere School afd.jongkok... (De hele foto heb ik ook geplaatst op de pagina Cannalaan buaya's....

Concordante Lagere School).... circa 1950.... Te errug seg, dat meisje precies in het midden voorste rij jongkok..... Ze zal wel op d'r dak gekregen hebben van haar moeder, toen ze de foto thuis liet zien... "Eh, nenek trembel jij ja? Ik heb jou toch nette dames maniertjes geleerd???? Is niet pantes loh, om zo te hurken." zei haar ma, die tegelijkertijd dacht: "Gelukkig heb ik Persil als wasmiddel gebruikt." .... Stelletje stijve harken: Goed kijken hoe wij vroeger geleerd werden te hurken.... de voetjes plat op de grond ja !!!!

 

Ik adviseer om eerst deze pagina te bekijken, mocht je geïnteresseerd zijn in de eventuele veranderingen en/of aanvullingen/updates.

Op deze pagina zal je slechts de laatste 2 maanden updates vinden en de oudere updates zijn te vinden in de subpagina archief, anders blijf je deze pagina doorscrollen en dat is ook niet weer de bedoeling, tenzij je niets te doen hebt.

Ach, is leuk voor mijn statistieken toch. Kan ik altijd kijken wanneer ik iets gedaan heb en wanneer ik weer de hele dag in mijn kursi males met een bordje rujak op schoot uit mijn raam heb zitten koekeloeren naar buren en andere voorbijgangers om inspiratie op te doen. Of misschien wel gewoon cari upil (= Groene bullebakkies zoeken) gedaan? Yakkie bah toch. 

   

De maand april 2014: 

 

  1. Geplaatst: 5 april 2014. Aanvullende kaarten van vestiging te Den Helder (Marine kazerne) uit het Regionaal archief van Alkmaar. Het betreft de kaarten van de collega/slachtoffers (Emmen, Siemers, Cooke, Offringa) van mijn broer Cor gesneuveld in de Slag van de Javazee en de kaarten zijn toegevoegd bij elke betrokkene. Tevens een aanvulling gemaakt betreffende stoker Johannes Thomas Martens. Gegevens en foto's met dank aan Anna Maria Martens. Zie hiervoor de pagina Slag in de Javazee I.
  2. Geplaatst: 12 april 2014. Een pagina met een summiere berichtgeving over de contractarbeiders/-sters te Suriname en mijn visie daarop. Één en ander is te zien en te lezen op de pagina Contractarbeid te Suriname. Waaromeen pagina hierover? Simpel vanwege het feit, dat het bloed van de Javaanse contractarbeiders voor een deel ook het mijne is. Ter memorie en respect aan/voor mevr. Ngatirah en haar nazaten....Veel was mis en nog steeds.
  3. Geplaatst: 16 april 2014. Een foto reportage van het oude Peneleh Kerhof en waar mogelijk voorzien van commentaar bij de foto's. Voor hen die misschien ooit hier passeren en zich verwonderd afvroegen wat er ooit met hun voorouders gebeurd was en waar zij begraven liggen. Foto's zijn COPYRIGHTS en eigendom van Nathallia Fidrawati. U kunt haar op Facebook vinden onder dezelfde naam en zij heeft op haar pagina nog honderden foto's ten toon gespreid. Ga naar KERKHOF PENELEH ANNO 2014.
  4. Geplaatst: 16 april 2014. Een tweede fotoreportage over de armoede in Indonesia en waar mogelijk voorzien van commentaar. Foto's zijn COPYRIGHTS en eigendom van Nathallia Fidrawati. Ga naar Kemiskinan deel 2.
  5. Geplaatst: 21 april 2014.  Een foto reportage diversen Indonesia en waar mogelijk voorzien van commentaar. M.i. de moeite waard om langs te gaan. Foto's zijn COPYRIGHTS en eigendom van Nathallia Fidrawati. Ga naar Foto's Algemeen deel 3.
  6. Geplaatst: 29 april 2014 genealogische aanvullingen verkregen van Boeroeng, betreffende de families Vreede en Reijneke/Brinkhorst en Prins Constantijn, Verstege, Welter, Du Perron en het landgoed Tjitrap Buitenzorg, zoals te zien is op de pagina Kerkhof Peneleh anno 2014. Met dank.

 

De maand mei 2014:

 

  1. Geplaatst: 3 mei 2014 een vervolgpagina Graven Peneleh Surabaya 2014 deel 2 met foto's van Nathallia Fidrawati. De foto's zijn haar COPYRIGHTS. Tevens één extra foto welke het eigendom is de webmaster van deze site en destijds is aangekocht van de heer Piet van der Ruit. U kunt de pagina bezoeken door hier te klikken. Enkele aanvullingen via Boeroeng toegevoegd, waarvoor dank. Op deze pagina is informatie te vinden over de volgende families: van der Wiel en Gieseke, Swaving en d'Abo, van de Berg (Saparua opstand 1817), Raaff, Haccou, van Hecking Colenbrander en Peltzer en Couperus.
  2. Geplaatst: 4 mei 2014 een vervolgpagina Graven Peneleh Surabaya 2014 deel 3 met foto's van Nathallia Fidrawati. De foto's zijn haar COPYRIGHTS. U kunt deze pagina bezoeken door hier te klikken. Enkele aanvullingen via Boeroeng toegevoegd, waarvoor dank. Op deze pagina is informatie te vinden over de volgende families: Haarmans en Walree, Guldenaar en van der Zee, Kramer en de (broers??) Marten.
  3. Geplaatst: 7 mei 2014 een vervolgpagina Graven Peneleh Surabaya 2013 deel 4 met foto's van Nathallia Fidrawati. De foto's zijn haar COPYRIGHTS. U kunt deze pagina bezoeken door hier te klikken. Enkele aanvullingen via Boeroeng toegevoegd, waarvoor dank. Op dze pagina is informatie te vinden over de volgende families: Wouters, van Theilen, Stokhuyzen en Dort (??).
  4. Geplaatst: 8 mei 2014 aanvullingen betreffende foto's van de Jalan Argopuro, destijds een onderdeel van het republikeins kamp Bergen te Malang. Tegenwoordig anno mei 2014 een kantoor van de OLH Christus kerk. Foto's gekregen van Peter Storm van Leeuwen en zijn derhalve zijn COPYRIGHTS. De Jalan Argopuro nummer 6 te Malang... een bizonder huis. Lees het een en ander erover op de pagina Mijn Ouders, circa 1/3 van onder en onder de foto van de kaart van het kamp in de Bergenbuurt.

 

 

 

KLIK HIER VOOR HET ARCHIEF VAN OUDERE UPDATES. 

KLIK HIER VOOR HET ARCHIEF VAN OUDERE UPDATES. 

 

Kom regelmatig terug aub, want als mijn otak van tijd tot tijd kumat is (= als mijn hersenpan op hol geslagen is), dan plaats ik wel weer iets van mijn nonsens. Intussen zeg ik dan maar: Dank u voor het regelmatig bezoek.

 

 

 

 

 

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top