Home
Een dankwoord
Sitemap
Laatste updates
Contactformulier
Gastenboek
Wie ik ben
Mijn ouders
Surabaya's historie
Cannalaan buaya's
Indië en oorlog
Archipel oorlogen
Indië en Youtube.
Zieleroerselen
Verhalen over susje
Diverse verhalen
Volkeren in Indië
Indo's in den Verre
Foto's algemeen
Externe Indo links
GEZOCHT


Indo's eten in hun leven gemiddeld
rijstkorrels per jaar en 5 kilo sambel

 

 

Hieronder links naar: diverse Indische/Indonesische gerelateerde sites:

 

De volgorde is willekeurig, maar zelf vind ik ze allemaal even goed. Uiteraard zijn het mijn keuzes en dring ik deze links het publiek niet op, maar het vereren met een bezoekje kan toch geen kwaad?

 

 • Ed Brodie, de bekende Indo  zanger uit -  natuurlijk - Surabaja: www.stichtingadinda.nl  Altijd met kumpulans druk doende en het liefst te Surabaya. Voor de liefhebbers als men daar eens weer op bezoek komt: Jalan Musi, restaurant Hari Hari en elke dag druk bezet met Surabayaanse Indo's en hun bakkie kopi tubruk volop aan de ngobrol. Beetje reclame maken voor Ed, dus op deze pagina zijn laatste nummertje Hidup di bui... (Gekregen eind sept 2012). En natuurlijk zullen diverse mensen zich afvragen wat dat nu betekent: Hidup di bui.... Vooral dat laatste woordje "bui".... even goed nadenken en de koloniale historie erbij halen en het antwoord ligt voor de hand....... ;-) Het heeft totaal niets te maken met een regen"bui".
 • Van alles over Indonesia en Indië; een hoop gezwam van éne Pak Lurah en zijn tweelingbroer Bobby Angsat, beiden ook al uit Surabaya; een "verdwaalde" broeder uit downunder Maoriland die altijd cabe rawit gratis weggeeft; een vriend postzegelverzamelaar die graag op konijnen jaagt; en anderen die daar graag hun tijd doorbrengen; en last but not least die 2 sussies van me die de zaak daar runnen; allebei zijn ze stapeldol op rujak cingur uit Surabaya en soms is één van die sussies druk bezig met fotoshoots van PM's en de andere houdt graag van ontwikkelingen op allerlei gebied, zoals rookontwikkeling thuis, bijvoorbeeld: www.indonesie.actieforum.com/ 
 • Dan natuurlijk Boeroeng en Nelly die  www.indisch4ever.nu draaiend houden. Een bizonder wetenswaardige mooie site met veel info over toen van vroeger maar ook van zaman baru. 
 • En  "Buitenzorgse Bert" met zijn prima site www.javapost.nl ook al rijkelijk gevuld met wetenswaardige informatie uit vervlogen tijden en voor driekwart door Bert zelf geschreven. !!! Klasse. 
 • Wil men meer weten over de stad Salatiga, surf dan naar www.salatiga.nl van Ed Vos. Veel info over oud Salatiga. 
 • Van oud en nieuw over alles: www.onzeplek.nl  Goede wijn behoeft geen krans. 
 • Een hele bizondere. Ik kende deze site al langer, maar pas sinds kort - via prive emailverkeer - ook de webmaster, de verhaler, de gedrevene achter deze site: www.julieallebewijzen.blogspot.com/  En deze Indische jongen of Indo of hoe je hem en ons ook noemt, is tevens in de eerste plaats een mens die aan zijn medemens denkt en er ook wat voor doet: www.dakarkids.blogspot.com/  Dank je wel William, dat ik je mag kennen, dat ik van je kan leren. En wie mag William dan wel wezen, als je toch al nieuwsgierig bent naar zijn echte "ik" ?  Klik dan hier op  ZIELEROERSELEN ... de vergelijking tussen een Westers kind en Anak Sampah en bekijk ook de link die ik onderaan heb geplaatst in verband met de rode lijn Afrika en Indonesia..... En als je toch al bezig bent:
  Een link naar Pa van de Steur. Druk dan ook even HIER en kijk ook helemaal onderin naar die bolle gezichtjes en broodmagere armpjes. Is het bekend, dat je bij het KITLV, via Yayasan Pa van der Steur, dossiers mag zien wat betreft die kindertjes met hun geboortedatum etc. Wel kontakt opnemen eerst met Yayasan Pa van de Steur; op hun site staat vermeld hoe dit gedaan moet worden. 
 • http://indocentrisch.weebly.com/index.html   Heel mooi opgezette site over/van/met familie Simao en andere takken w.o. betovergrootvader Fransz, verhalen en diversen. Beslist de moeite waard om langs te gaan. (Zit gerelateerde familie van mij ertussen op die site: 2x zelfs.)  
 • Mooie fotografie en reisverhalen Indonesia van www.peterboom.nl Het loont beslist de moeite om daar eens rond te neuzen en te lezen. 
 • Een hele mooie site: het levensverhaal van Ferry Abels geboren te Singkawang circa 30 km noordelijk van Pontianak gelegen op  Kalimantan... kortom, surf er naar toe en lees zijn verhaal..... Zijn verhaal over tijden vóór de 2de WO en de Japanse bezetting van Indië, zijn verhaal over het verlies van zijn vader, de Vrijheidsstrijd van Indonesia (Merdeka - ik weiger het Bersiap te noemen, maar dat is mijn mening en opvatting) ..... en mijn PET af voor meneer Abels, al was het enkel en alleen maar vanwege zijn eerbiedwaardige leeftijd... een pursang rasechte Laatste der Indo Mohikanen. !!!!!! Anno juli 2012: een respectable leeftijd van 86 jaren, bepokt en bemazeld door het (Indisch) leven. Klasse oom Ferry !!!!
 • John Klein Nagelvoort, kundig kenner van militaire zaken, Aceh oorlogen en meer is te vinden op zijn site www.atchin.nl  Hij verstrekte me digitale kopiën van een oude foto van Tiemen Cornelis Johannes Kroesen, oud legercommandant KNIL en man van mijn overoma Anna Johannes. http://www.facebook.com/Keumpenie Geef John een "Like" als u Facebook heeft waarvoor zijn dank. Vergeet niet dat het een stuk Ned.Indische historie is, dus breng hem daar ook een bezoek aub. 
 • Veel foto's en informatie over huidig Indonesia. Mooi. Ga langs en breng Harry een bezoek op Harry en Jannie's site.  
 • Een hele mooie site met prachtige foto's van Indonesia.... bergen, landschappen, video's en meer. In het menu bovenin kan men surfen naar diverse delen van Indonesia. Te bezichtigen op: landscapeindonesia.com

 

 • Een site van Stichting Arjati - cultureel Indisch Erfgoed te Breda met mevr. Wallenburg als voorzitster en meerdere bestuursleden. Kortom: Het loont de moeite om deze site ook in uw favo's te plaatsen en regelmatig terug te keren. Stichting Arjati Breda. 
 • Footprint Travel heeft als motto Go Fair, Go Local. Wij vinden het belangrijk dat er contact is tussen bezoekers en bewoners en streven naar duurzaam toerisme..... Een site met een aanbod van individuele alsmede groepsreizen. Zij bieden geen reizen aan, waarbij men hele dagen in de bus zit en dan ff snel eruit om een uurtje ergens iets te bezichtigen en hupsakee als bebeks achter elkaar waggelend weer de bus in op naar het volgende. Meer is te lezen en te zien op de site INDONESIA RONDREIZEN Footprint Travel. Beslist de mooeite waard om een kijkje te nemen op deze site, mocht men reisplannen hebben naar Indonesia.
 • Een link (via Footprint Travel) naar diverse 123-reisblogs.nl/links: Reisblogs.

 • HTTP://wal1.webnode.nl   Een site van Ed van der Wal: .... met foto's, beschrijvingen en documenten van de 17 kampen, waarin ongeveer 1500 mensen uit Salatiga afkomstig, werden vastgehouden. Een interessante site voor belanghebbenden en geïnteresseerden.

 

 

 

Mochten er links zijn, die niet werken, graag even een krabbeltje naar me, zodat ik het kan corrigeren. Dank u aub.

 

En op de bovengenoemde links, staan ook weer links, dus sudah al, laat maar verder, al toch? Op zijn Indisch.

 

 

Copyrights imexbo.nl en imexbo.org  | Wilt u contact zoeken? Ga naar Contactformulier.
Top